George Pădure a pierdut și apelul din procesul în care îi cerea daune morale de 500.000 de euro lui Traian Băsescu

Exclusivitate

Omul de afaceri George Pădure a pierdut și apelul, derulat la Curtea de Apel București, din litigiul cu fostul președinte al României, Traian Băsescu, pe care l-a chemat în judecată pentru că l-ar fi turnat la Securitate, temuta poliție secretă a României comuniste:

  • Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelantul-reclamant ca nefondat. Admite apelul incident declarat de apelantul-pârât. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată în sensul că: Admite excepţia prescripţiei extinctive a dreptului material la acţiune şi respinge cererea de chemare în judecată ca prescrisă. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare; cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 13.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

La începutul acestui an, instanța de fond – Tribunalul București – hotărâse să respingă acțiunea fostului primar al Sectorului 1 și initiator al afacerii GEPA Electro Center ca neîntemeiată.

„Traian Băsescu, în perioada în care eu trăiam în Belgia, și lucram în Portul Anvers, cu magazinul pe care îl aveam, Traian Băsescu scria note informative Securității despre activitatea mea. Mai mult, ajunsese să informeze Securitatea că eu aș fi agent al Serviciului de Spionaj Belgian. Total neadevărat, nu am cunoscut nici măcar un polițist în Belgia. Acum a fost dosarul la apel, pentru că la fond, din respect probabil pentru fostul președinte, instanța a deviat întreaga cauză, prin excluderea principalei probe, nota informativă a lui Traian Băsescu, semnată de el, judecătorul considerând că respectiva notă informativă este una verbală. Așa cum spune judecătorul, toată discuția a fost una verbală, combate practic adresa CNSAS. Astăzi am fost la apel și sper să se facă dreptate, așa cum este normal și solicit de la Traian Băsescu daunele pe care mi le-a produs, o sumă de 500 de mii de euro, pe care cred că o voi avea, pentru că am suferit foarte mult”, a declarat George Pădure, înainte de pronunțarea soluției instanței de apel, pentru publicația Gândul.

Omul de afaceri a mai spus că dosarul său de urmărire informativă ar fi fost deschis în anul 1987. „Dosarul numărul 3139, de urmărire informativă “PĂUN”  – după cum mi-a fost dat numele de obiectiv – a fost deschis odată cu sosirea la post a lui Traian Băsescu, respectiv 30.10.1987, iar până la sosirea lui la Anvers, cu toate că mă aflam deja de 6 ani în Belgia, respectiv din 1981, nu am avut nicio problemă și deodată, în 1987 am devenit «agent al serviciilor de informații belgiene»” a mai menționat omul de afaceri, care îi pretindea fostul președinte al României daune morale de 500.000 de euro.

spot_img

Articole recente

Avocatul-politician AUR, Gheorghe Piperea, a pierdut un alt litigiu cu ANAF care îi viza propriul buzunar

Gheorghe Piperea este avocat și profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. El ocupă locul al treilea...

Mai multe articole din aceeași categorie