Termeni și condiții

Prezentul document, conţinând termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului (denumit în continuare „Condiţii Generale”), stabileşte care sunt condiţiile în care orice persoană poate vizita ori accesa site-ul, ori poate utiliza serviciile oferite prin intermediul site-ului. Utilizarea site-ului implică acceptarea necondiționată a acestor „Condiții Generale”. Dacă nu sunteți de acord cu prezentele „Condiții Generale”, vă rugăm să nu mai accesaţi site-ul.  


Legea 190/2018, articolul 7, menţionează că, “în vederea asigurării unui echilibru între dreptul la protecția datelor cu caracter personal, libertatea de exprimare și dreptul la informație, prelucrarea în scopuri jurnalistice sau în scopul exprimării academice, artistice sau literare poate fi efectuată, dacă aceasta privește date cu caracter personal care au fost făcute publice în mod manifest de către persoana vizată sau care sunt strâns legate de calitatea de persoană publică a persoanei vizate ori de caracterul public al faptelor în care este implicată.“

Informațiile prezentate de Justnews sunt de interes public fiindcă vizează “caracterul public al faptelor” în care sunt implicați protagoniștii articolelor noastre și sunt obținute în principal din surse publice deschise.


 

Drepturile asupra conţinutului site-ului

„Operatorul Site-ului” este societatea cu răspundere limitată Justnews Press srl

Oricine poate prelua conţinutul editorial existent pe site cu condiţia citării sursei, respectiv JustNews. În cazul publicaţiilor online, este obligatorie crearea unui link activ către articolul preluat.  

Conţinutul site-ului este protejat prin legislația drepturilor de autor, iar operatorul site-ului își rezerva dreptul de a acţiona în instanţă orice persoană şi/sau entitate care încalcă în orice mod prevederile de mai sus.

Scopul site-ului și limitarea răspunderii

Site-ul își propune să ofere utilizatorilor informații corecte şi utile în principal cu privire la sistemul de justiție din România. Administratorul site-ului depune toate eforturile pentru a oferi informații actuale și pentru a actualiza conținutul site-ului. Cu toate acestea, Operatorul nu garantează asupra actualității informațiilor prezentate pe site în orice moment. De asemenea, Operatorul nu garantează că site-ul nu va conține anumite erori, însă va încerca să remedieze aceste erori în scurt timp pentru a permite o informare corectă a utilizatorilor.  Operatorul însă nu răspunde pentru eventuale prejudicii suferite de utilizatori, urmare a unor decizii bazate pe orice informație furnizată prin intermediul site-ului.

Utilizatorii care expediază informaţii ori materiale către site sunt de acord să cedeze cu titlu neexclusiv, pe termen nelimitat şi pe toate teritoriile, în momentul publicării / trimiterii acestora, toate drepturile de utilizare, adaptare, modificare si/sau retransmitere a conţinutului postat pe site. Operatorul site-ului nu poate fi considerat responsabil pentru eventualele prejudicii cauzate de conţinutul postat pe site în aceste condiţii.  Este strict interzisă postarea pe site a oricărui conţinut (articole, comentarii, imagini, secvenţe video), dar fără a se limita la acestea, ce au un limbaj obscen sau vulgar, sunt ilegale, defăimătoare, ameninţătoare, abuzive, indecente, conţin mesaje rasiste, şoviniste ori care ar putea discrimina persoane în orice mod sau care ar încălca drepturile şi libertăţile omului, potrivit legislaţiei in vigoare.  

Operatorul nu garantează în niciun fel calitatea site-ului din punct de vedere tehnic și funcțional. În consecinţă, operatorul nu va putea fi făcut răspunzător în niciun fel pentru niciun fel de daune directe sau indirecte suferite sau invocate de utilizatori în urma unor disfuncționalități ale site-ului.

Site-ul poate conține legături sau trimiteri către alte site-uri( inclusiv site-uri personale, bloguri, site-urile furnizorilor de produse si/sau servicii catre care trimit bannerele publicitare postate pe Site ori microsite-uri publicitare, dar fara a se limita la acestea), pentru utilizarea cărora se vor aplica politicile de utilizare specifice astfel cum sunt acestea specificate pe site-urile respective.  Operatorul site-ului nu îşi asumă obligaţia si nu garantează implicit sau expres pentru conţinutul oferit de către terţi prin intermediul site-ului, dar va incerca să corecteze erorile şi omisiunile cât mai repede posibil.

Modificarea Termenilor si Condiţiilor

Operatorul site-ului are dreptul de a modifica oricând şi în orice mod doreşte oricare dintre prevederile incluse în „Condiţii Generale” sau „Condiţiile Generale” în întregime, fără nicio notificare prealabilă şi fără a fi obligat să îndeplinească vreo altă formalitate faţă de utilizatori.