Mega-dosarul Fundeni a mai făcut o victimă / Cum a picat fostul ministru pesedist al Sănătății Florian Bodog în plasa procurorilor DNA

Exclusivitate

Fostul ministru PSD al sănătății, Florian Bodog, a intrat în atenția DNA încă din anii 2015-2016, numele lui figurând pe lista persoanelor ale căror comunicații erau interceptate în mega-dosarul Fundeni. Surse judiciare au declarat publicației noastre că fostul ministru, pe atunci senator PSD, avea încă din acea perioadă 3 telefoane ale căror convorbiri erau monitorizate de procurorii DNA (0722…., 0735…. și 0744….). El era suspectat că ar fi făcut parte din grupul de demnitari, înalți funcționari din Ministerul Sănătății, mari somități medicale și oameni de afaceri importanți care erau implicați în afacerea pusă la cale de Dorin Cocoș și care consta în trucarea unor achiziții publice derulate de-a lungul timpului de spitalele bucureștene. Despre toate acestea, Justnews a scris aici.

Florian Bodog a căzut astfel pe “tehnică” în plasa procurorilor DNA, care, în anii 2017-2018, lucrau cu motoarele turate în plin în marile dosare de corupție legate de achizițiile derulate de spitalele bucureștene aflate în ograda Ministerului Sănătății. Într-unul din aceste dosare a picat ulterior și un alt fost ministru pesedist, Nicolae Bănicioiu.

Acuzațiile DNA

Actualul senator PSD a fost trimis în judecată de DNA la sfârșitul lunii trecute,  pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),
– fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni);
Alături de Florian Bodog, a fost trimisă în fața judecătorilor Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea, la data faptelor angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au afirmat că, în calitate de ministru al Sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.
Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv. În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia.

foto: senat.ro

spot_img

Articole recente

L-a ajutat să fugă din țară pe fratele său, condamnat ulterior pentru terorism, și-a primit și executat pedeapsa, iar acum va fi reabilitat

Mahmoud Omar este fratele celui mai cunoscut terorist aflat în închisorile din România, Omar Hayssam. La sfârșitul anului 2007,...

Mai multe articole din aceeași categorie