Judecătorii resping definitiv contestațiile în anulare formulate de afaceristul fugar Dragoș Săvulescu și notarul Aurel Jean Andrei, în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța

Exclusivitate

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi, 1 octombrie, să respingă ca inadmisibilă o contestație în anulare declarată de omul de afaceri Săvulescu Emil Dragoș.  O decizie similară a fost luată în cazul altor două persoane, Andrei Aurel Jean și Giurgiucanu Georgică. Contestația în anulare reprezintă o cale extraordinară de atac, prin care părțile pot obține desființarea unei hotărâri judecătorești pentru nerespectarea unor norme procedurale.

Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Potrivit G4media.ro, el a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia. Procurorii anticorupție au stabilit că Emil Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Săvulescu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici, printre aceștia numărându-se omul de afaceri și fost președinte la FC Dinamo București, Cristi Borcea.

Aurel Jean Andrei este lector la Facultatea de Drept a Universității  București, și notar, Aurel Jean Andrei, soțul judecătoarei Laura Andrei, fostul președinte a Tribunalului București, a fost condamnat definitiv pe 8 februarie 2019, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța.

Georgică Giurgiucanu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisooare, în același dosar fiind  condamnați Cristi Borcea (5 ani), Radu Mazăre (9 ani) și Nicușor Constantinescu (5 ani).

Publicația Libertatea a dezvăluit în iunie 2020 că afaceristul Dragoș Săvulescu, care a fugit din țară imediat după pronunțarea hotărârii definitive în dosarul retrocedării plajelor, în februarie 2019,  se află alături de soția sa, modelul albanezo-elvețian Angela Martini, pe o vilă de lux din insula italiană Sardinia. Dragoș Săvulescu a mai fost implicat și în celebrul acord de plată de către PMB a 50 milioane de euro pentru Parcul Verdi  și este implicat în procesul determinat de acordul de plată încheiat de PMB cu afaceristul Vasile Teodor Creștin pentru un teren de 17.000 mp din cartierul Aviației, despre care Justnews a scris aici și aici. 

foto: politiaromana.ro

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie