Secretul averii pensionarului Ioan Hidegcuti: fost șef la BTT, înrudit prin alianță cu Ion Iliescu şi fost secretar general de minister

Exclusivitate

Scandalul privind restructurările iniţiate de consilierul premierului Ludovic Orban, Bogdan Glăvan, la Fondul Român de Contragarantare (FRG) a plecat de la demiterea pensionarului Ioan Hidegcuti din cadrul FRG. Pensionarul Ioan Hidegcuti, care a mai fost și preşedinte al RAAPPS în guvernarea PDSR, primea un salariu de 13.000 de lei pe lună de la FRG, aşa cum a dezvăluit Bogdan Glăvan pentru Newsweek. Ioan Hidegcuti este înrudit prin alianţă cu Ion Iliescu. 

Ultima declaraţie de avere a fostului pesedist şi nomenclaturist (Hidegcuti a fost înainte de 1989 şef al Biroului de Turism pentru Tineret – BTT ) datează din octombrie 2017. El deţine o avere impresionantă compusă din 13 terenuri în Vâlcea, Baia Mare, Câmpulung Muscel, Bucureşti şi Predeal, un apartament de 360 mp în Câmpulung Muscel, o casă în Bucureşti, încă un apartament în Capitală, o casă de vacanţă în Predeal de 422 de metri pătraţi, încă o casă şi o anexă moştenite în proporţie de 50% în Vâlcea.

Obiectele de artă deţinute de familie valorează 400.000 de lei. În conturi bancare, Ioan Hidegcuti a declarat că are aproape 2 milioane de lei.

Şi-a împrumutat propriile firme

Pensionarul de succes a împrumutat firma Millenium Educaţional SRL cu 492.000 de lei, fosta firmă a lui Ioan Hidegcuti deţinută, împreună cu Vasile Blaga, europarlamentar PNL.

Hidegcuti a mai împrumutat firma Nextrom Int Co Impex SRL, unde deţine acţiuni cu 270.000 de lei şi 40.000 de dolari. La data completării declaraţiei de avere, Ioan Hidegcuti avea un salariu de 106.000 de lei primit pentru 10 luni din an. Pensia acestuia era de 57.000 de lei pe an, adică 4.700 de lei pe lună. Pensia soţiei era de 11.200 de lei pe an.

Din această pensie, Maria Hidegcuti a donat fiicei sale 400.000 de lei. În aprilie 2018, Simina Giurgiuca, angajaţă a Consiliului Concurenţei, a primit 400.000 de lei donaţie de la mama sa, Maria Hidegcuti. Simina a fost căsătorită cu fiul actriței Ioana Pavelescu si fratele vedetei de televiziune Maria Marinescu. Soţul Siminei a decedat în 2005. Mama lui, Ioana Pavelescu, a fost soţia lui Mihai Bujor Sion, fiul adoptiv al lui Ion Iliescu.

 

 

 

 

 

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie