Instanțele arondate Curții de Apel Ploiești, cea mai gravă situație în privința numărului judecătorilor angajați

Exclusivitate

Curtea de Apel Ploiești, cele trei tribunale ( Prahova, Buzău și Dîmbovița), alături de cele 14 judecătorii arondate, domină clasamentul  instanțelor în care se înregistrează cel mai mare deficit în privința numărului de judecători, se arată într-un document întocmit de Consiliul Superior al Magistraturii și intitulat ”Situația posturilor de judecător (schemă, ocupate, vacante, vacantabile, funcții de conducere vacante, posturi indisponibilizate) la data de 01 ianuarie 2020” (vezi documentul  https://www.csm1909.ro/ViewFile.ashx?guid=cf476fe7-5368-4e5b-ae72-4a73d5b27735|InfoCSM).
Astfel, din cele 357 de posturi de judecători prevăzute în schemă erau ocupate 302, restul de 55 fiind disponibile ( prin urmare, procentul de posturi vacante se apropie de 20 la sută).

În general, la nivel național, se constată un grad de ocupare a posturilor de judecător de aproximativ 90 la sută. Acest procent face ca situația ocupării  posturilor de judecător să fie puțin mai bună decît în cazul procurorilor, unde se constată  un procent de ocupare a posturilor de aproximativ 86  la sută. Cea mai bună situație în privința gradului de ocupare a posturilor de judecător se înregistrează în Capitală, unde din cele 1086 de posturi prevăzute în schemă, erau disponibile doar 61. Prin urmare, în București procentul de ocupare a posturilor de judecător se apropie de 95 la sută.

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie