DNA cercetează un proiect cultural inițiat de viceprimarul USR-Plus de la Sectorul 2, Alexandra Chirilă

Exclusivitate

Direcția Națională Anticorupție a solicitat Primăriei Sectorului 2 să îi pună la dispoziție, până pe 26 aprilie, documentația legată de proiectul cultural „LIGHTS ON”, ce va fi derulat de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”. Proiectul a fost aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr 83, adoptată în 25 februarie 2021 și inițiată de viceprimarul Sectorului 2, consilierul USR-Plus Chirilă Alexandra Elena.

Potrivit Referatului de Aprobare, redactat și semnat de Chirilă Alexandra Elena, proiectul se va derula în decembrie anul acesta și este un festival dedicat artelor vizuale moderne, care constă în prezentarea de opere de artă sculpturală realizată cu instalaţii luminoase independente sau ataşate unor obiective arhitectonice de pe raza Sectorului 2. Evenimentul va fi realizat împreună cu Asociaţia Daisler, un ONG care a organizat în anii trecuţi și alte ediţii ale acestui festival, unic în zona de Sud-Est a Europei, parte a festivalului internaţional ILO („International Lightfestivals Organisation”).

Bugetul total al evenimentului, conform solicitării formulate de Asociaţia Daisler în 11.02.2021, este de 322.000 Lei, din care Consiliul Local – prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu” – va participa cu suma de 130.000 lei, restul de 192.000 lei fiind asigurat din resurse proprii si/sau atrase din mediul privat de către partenerul Asociaţia Daisler.

Surse judiciare ne-au precizat că procurorii DNA cercetează, în baza unei sesizări, dacă au existat relații de afaceri între firma ce deține Daisler Print House (SC Rilandi Soft SRL), ce oferă servicii de printare personalizate, și reprezentanți ai USR-Plus pe perioada campaniilor electorale de anul trecut.

Daisler Print House este o afacere a familiei Daiszler din Cluj-Napoca, cea care a pus, în 2016, bazele Asociației Daisler.

spot_img

Articole recente

Curtea de Apel București acceptă un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA, ce fusese respins de instanța de fond

În februarie anul acesta, procurori de la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției au înaintat Tribunalului Bucureşti acordul de recunoaştere...

Mai multe articole din aceeași categorie