Valer Dorneanu pregătește ceva / CCR discută excepții de neconstituționalitate legate de termenul legal de redactare a hotărârilor judecătorești

Exclusivitate

Curtea Constituțională a României a cerut miercuri, 3 martie, Inspecției Judiciare să comunice, până la data de 16 martie 2021, Rapoartele semestriale privind situația motivărilor hotărârilor judecătorești în materie penală din perioada 2018 – 2020.

Solicitarea, semnată de Valer Dorneanu, este adresată Inspecției Judiciare. În cerere este menționat faptul că pe rolul Curtii Constitutionale se află soluționarea Dosarului nr.110D/2020, avand ca obiect exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.400 alin.(l), ale art.405 alin. (3), ale art.406 alin.(l) si (2) si ale art.405 alin.(2) din Codul de procedură penală.

Potrivit Lege5.ro, articolele ce urmează a fi analizate de CCR vizează următoarele:

Art.400, aliniat 1:

(1) Rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, care trebuie să aibă conținutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii. Minuta se semnează de membrii completului de judecată.

Art.405, alin.2 și 3:

(2) La pronunțarea hotărârii părțile nu se citează.

(3) Președintele completului pronunță minuta hotărârii.

Art.406, alin.1 si 2:

(1)Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunțare.

 (2)Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluționarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunțare, și se semnează de toți membrii completului și de grefier.

Surse judiciare au declarat pentru Justnews că dosarul 110D/2020, aflat pe rolul CCR, are legătură cu cazul avocatului Robert-Mihăiță Roșu.

foto: ccr.ro

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie