Sindicalistul polițist Dumitru Coarnă, obligat de judecători să-și țină gura

Exclusivitate

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că Dumitru Coarnă, lider al unui sindicat din poliție (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC), să nu mai vorbească despre Marian Iorga, actualul șef al IPJ Prahova, după ce acesta din urmă l-a dat în judecată pe Coarnă pentru calomnie.

În februarie 2020, Marian Iorga, fost șef al IPJ Călărași, l-a dat în judecată pe liderul de sindicat Dumitru Coarnă după ce acesta a formulat, pe mai multe posturi de televiziune, acuzații de corupție la adresa lui Iorga, fără a prezenta dovezi în acest sens. Coarnă a fost dat în judecată la Judecătoria Călărași, unde i se cer daune în urma prejudiciilor de imagine aduse. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 12 octombrie.

Obligat să tacă

Deoarece acuzațiile lui Coarnă au continuat să curgă la adresa lui Iorga, el a deschis, în paralel, un proces cu obiect ordonanță președințială, prin care cere ca liderul de sindicat să nu mai discute public despre fostul șef al IPJ Călărași, transferat între timp ca șef al IPJ Prahova.

Ieri, Judecătoria Sectorului 5 a acceptat cererea lui Marian Iorga și a decis ca sindicalistul să-și țină gura pâna la finalizarea procesului de calomnie de la Călărași. „Admite cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, formulată de reclamantul Iorga Marian în contradictoriu cu pârâtul Coarnă Dumitru. Obligă pe pârât, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1102/202/2020, aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Călăraşi: să nu mai publice, adică să nu mai facă nicio declaraţie publică referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face declaraţia (în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului);  să nu mai furnizeze presei nicio informaţie referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face furnizarea de informaţii (prin comunicare cu reprezentanţi ai presei sau prin intermediari ai pârâtului ori ai presei sau în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului). Dispune ca executarea ordonanţei preşedinţiale să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Executorie.”, se arată în decizia judecătoriei Sectorului 5. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie.

foto: agerpres.ro / politiaromana.ro

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie