Justnews.ro

Liberalul Romulus Bulacu este în pericol să-și piardă mandatul de senator, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a dat din nou dreptate joi, 26 martie, Agenției Naționale de Integritate.

Detalii soluţie: Respinge cererea formulată de Bulacu Romulus privind suspendarea executării deciziei nr. 6262 din 06 decembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 651/46/2016, ca inadmisibilă. Dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 1000 lei achitate prin recipisa de consemnare nr. 206125830/1/25.02.2020 emisă de CEC Bank. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 martie 2020. https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000326605

Senatorul liberal dăduse în judecată Agenția Naționale de Integritate, încercând să amâne punerea în aplicare a deciziei  instanței supreme din 6 decembrie 2019, care a respins recursul declarat de Romulus Bulacu la sentința Curții de Apel Pitești și prin care a fost acceptat raportul de evaluare al ANI vizând  încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor.

Ce spunea senatorul liberal după decizia ICCJ din decembrie 2019

foto Senat.ro

Pe 10 decembrie 2019, la 4 zile după decizia definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Romulus Bulacu a declarat publicației Vocea Vâlcii că mandatul său de senator al PNL nu ar fi în pericol:
“Referitor la hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a constatat existența stării de incompatibilitate privind funcția de consilier județean pe care am deținut-o între anii 2012-2016, formulez următoarele precizări:
1. Traiectoria mea, atât profesională, cât și în viața politică, s-a bazat întotdeauna pe corectitudine și respectarea legii.
2. Legea sprijină continuarea mandatului de senator pentru care am fost ales în 2016 și vă asigur pe aceasta cale că voi analiza în perioada următoare, în mod responsabil, noua situație generată, însă aștept motivarea deciziei instanței. Până atunci mă voi concentra pe ducerea la bun sfârșit a proiectelor de viitor la care eu și echipa mea deja lucrăm.
Fără să comentez hotărârea luată de magistrați, țin să reafirm încrederea mea în instituțiile justiției, atât de necesare în orice societate liberă și normală”
– Romulus Bulacu

https://www.voceavalcii.ro/46513-romulus-bulacu-isi-pastreaza-postul-de-senator.html

Liberalul a fost declarat incompatibil pentru contracte de 4.000 de lei
Pe data de 28 aprilie 2016, ANI a constatat că BULACU ROMULUS, la acea dată consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vâlcea,  s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, au fost încheiate contracte comerciale de furnizare produse între S.C. MINET S.A. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea (în valoare de 1.365,98 lei) şi respectiv, între S.C. MINET CONF S.R.L. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești (în valoare de 2.685,84 lei). Pe baza acestor considerente, ANI a constatat că Romulus Bulacu a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ce riscă cei care l-ar menține în funcție pe senatorul liberal

Am solicitat senatorului liberal un punct de vedere legat de viitorul său parlamentar, dar, până la ora realizării acestui material, nu am primit nici un răspuns. Surse din conducerea PNL ne-au declarat că situația senatorului Romulus Bulacu este una deosebit de complicată și ar putea afecta grav în viitor imaginea partidului.  Cea mai bună variantă pentru PNL ar fi demisia lui Romulus Bulacu din parlament, în caz contrar, liberalii urmând să fie nevoiți să-l excludă pe acesta din partid.  Sursele menționate ne-au precizat că situația lui Romulus Bulacu este similară cu cea a senatorului Cristian Marciu care, deși declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție în martie 2015, prin decizie definitivă, a continuat să ocupe această funcție, iar în ianuarie anul acesta Parchetul General a deschis un dosar penal în legătură cu această speță. Primul suspect în acest dosar a fost președintele Senatului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu,  care s-a ales astfel cu o nouă acuzație –  abuz  în serviciu și uzurpare de calități oficiale. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/calin-popescu-tariceanu-suspect-in-dosarul-in-care-o-decizie-a-iccj-a-fost-ignorata-de-senat-1248779

 

 

Alte articole