PMB: Acordul de plată a 22,7 milioane de euro către Vasile Creștin este confidențial

Exclusivitate

Acordul de plată a 22,7 milioane de euro de către Primăria Municipiului București către Vasile Creștin este confidențial, se arată într-un răspuns primit astăzi din partea instituției conduse de Gabriela Firea. Reacția PMB survine la două săptămâni după ce JustNews a publicat o investigație în care a dezvăluit că instituția condusă de Gabriela Firea a încheiat un acord cu afaceristul Vasile Creștin pentru plata eșalonată a sumei de 22,7 milioane de euro, obligația de plată fiind stabilită printr-o hotărâre judecătorească executorie, fiindcă PMB nu a putut restitui în natură un teren de 17.400 de mp în zona Aviației. ( https://justnews.ro/complicitati-marsave-la-pmb-cum-a-incheiat-primaria-lui-firea-un-acord-de-plata-de-peste-22-milioane-de-euro-cu-o-persoana-judecata-pentru-fraudarea-unor-banci-cu-85-milioane-de-euro/ )

Sentința civilă nr.4237, emisă de Judecătoria Sectorului 1 și în baza căreia se face plata, nu era însă în favoarea persoanei fizice Vasile Creștin, cu care a încheiat PMB acordul de plată, ci a cinci persoane fizice: Coman Zărescu Camelia, Săvulescu Emil Dragoş, Poenaru Liviu Traian, Constantinescu Gheorghe şi Constantinescu Petronela. Ulterior, sentința Judecătoriei a fost atacată cu recurs pe 2 august 2019, recurs care se judecă încă la Tribunalul București ( are un nou termen pe 23 martie 2020).

Numai că JustNews a descoperit că din recursul aflat în judecată la Tribunalul București s-au retras Coman Zărescu Camelia, Poenaru Liviu Traian, Constantinescu Gheorghe şi Constantinescu Petronela. Apare însă, ca parte în procesul de la Tribunalul București, Săvulescu Emil Dragoș, alături de două noi persoane, omul de afaceri Vasile Creștin și avocatul Cojocaru Silviu Andrei.

PMB precizează, în răspunsul său către JustNews, că  PMB nu a încheiat acordul de plată și cu Dragoș Săvulescu (condamnat definitiv în februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța și fugit din țară în Italia) fiindcă nu a existat o manifestare de voință a acestuia în acest sens.

În ceea ce îl privește pe omul de afaceri Vasile Creștin, el a fost trimis în judecată de către DIICOT  în celebrul „Dosar al  Bancherilor”, pentru orchestrarea, alături de alte 55 de persoane, între care și fratele său Ioan Creștin, a unei fraude bancare de aproximativ 85 milioane de Euro. Procesul se judecă  încă la Curtea de Apel București.

Într-un episod viitor, vom dezvălui informații legate de  istoricul terenului din Aviației, cine a judecat dosarul și cum a motivat sentința, cine a făcut evaluarea terenului, dacă s-a ținut sau nu cont de limitările la care este supus terenul în condițiile în care este situat în apropierea căii ferate și este traversat longitudinal de apeductul ST Rosu-DSP Nord.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie