O companie cotată la bursă va implementa noul sistem de management al cauzelor ECRIS V

Exclusivitate

Ministerul Justiției a anunțat că a încheiat vineri, 18 noiembrie, contractul de prestări servicii pentru dezvoltarea, testarea și punerea în funcțiune a noului sistem de management al cauzelor, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor – ECRIS V”, finanțat prin Programul Operațional „Capacitate Administrativă”. Această versiune aduce un plus de performanță arhitecturii digitale a sistemului de justiție și răspunde tuturor cerințelor de optimizare identificate în utilizarea vechiului sistem ECRIS IV. Noul sistem electronic de management al cauzelor ECRIS V va îmbunătăți accesul la justiție, printre avantajele preconizate ale acestuia numărându-se:

  • contribuția semnificativă la digitalizarea sistemului judiciar: una dintre funcționalitățile majore ale noului sistem ECRIS o reprezintă dosarul electronic, ce le va permite beneficiarilor o gestiune integral electronică a documentelor din dosare (la nivel de instanțe și parchete), însă fără a exclude utilizarea hârtiei, pentru a nu îngrădi accesul la Justiție al persoanelor care nu au posibilitatea utilizării tehnologiei;
  • reflectarea corespunzătoare și unitară a tuturor evoluțiilor care au avut și care vor mai avea loc în urma modificărilor cadrului legislativ și procedural;
  • interconectarea cu alte sisteme informatice existente, inclusiv implementarea unui standard al datelor;
  • ECRIS Instanțe va fi integrată cu aplicația ECRIS Portal Instanțe, care va deveni componenta cheie pentru digitalizarea sistemului judiciar și va putea fi folosită de persoanele interesate (părțile unui dosar, avocați și alții) în relație cu instanțele, în calitate de punct unic de interacțiune online – depunere de documente online, consultarea online a conținutului unui dosar etc. De asemenea, se va crea un portal similar pentru parchete (ECRIS Portal Parchete).

Contractul are o valoare de 46.899.010,87 lei cu TVA și se va desfășura pe o perioadă de 20 de luni.

Ce nu spune comunicatul

 Comunicatul MJ nu spune cine a câștigat contractul pentru implementarea ECRIS V. Potrivit unor surse din Ministerul Justiției, este vorba de o asociere ce are în frunte firma Connections Consult SA. Din asociere mai fac parte firmele Logic Computer SRL, Altimate SA și Software Imagination&Vision SRL. Valoarea activităților ce vor fi derulate individual de Connections Consult SA va fi de 23.138.159 RON, plus TVA, iar perioada estimată pentru livrarea soluției este iulie 2024.

Connections Consult SA nu este la primul parteneriat cu o instituție din sistemul judiciar. Recent, compania a anunțat semnarea unui contract cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ce constă în livrarea de servicii software de dezvoltare a unui sistem informatic integrat pentru gestionarea activității aparatului tehnic și de relaționare cu alte instituții/organizații din interiorul și din afara sistemului judiciar. Soluția IT va fi implementată până în august 2023, iar suma totală a serviciilor software livrate de Connections Consult SA va fi de 4.006.233,60 lei, plus TVA.

Connections Consult SA este o companie de servicii IT, listată la bursă cu simbolul CC, ce este condusă de Bogdan Liviu Florea, un antreprenor absolvent de Politehnică.

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie