O biserică din Constanța va fi demolată, dacă decizia judecătorilor va fi definitivă

Exclusivitate

Judecătoria Constanţa a decis vineri, 16 octombrie 2020, să oblige Arhiepiscopia Tomisului să desființeze lucrările de construcție privind biserica Izvorul Tămăduirii, situată în Constanța, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, realizate fără autorizaţie de construire.

Soluția pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului. Obligă pârâta să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în caz de neexecutare a obligației în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. civ., astăzi, 16.10.2020.

Cererea de chemare în judecată a fost formulată de primarul municipiului Constanţa. În cazul în care Arhiepiscopia Tomisului nu duce la îndeplinire obligația impusă, Primăria este autorizată să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate ilegal, pe cheltuiala Arhiepiscopiei. Decizia, pronunţată de Judecătoria Constanța, nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 30 de zile.

foto: google.ro

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie