Știri Exclusive

Judecătorul Cristi Danileț rămâne cu sancțiunea

Cristi Danileț a pierdut definitiv procesul cu Inspecția Judiciară pentru un mesaj postat pe facebook

Judecătorul clujean Cristi Danileț a pierdut definitiv procesul de la instanța supremă în care cerea anularea unei sancțiuni disciplinare la adresa sa, stabilite de Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM.

Detalii soluţieMinuta deciziei civile nr. 62. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr.15J din 7 mai 2019, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.5/J/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 mai 2020.

Sancțiunea: 5% mai puțin la salariu, pe 2 luni

Judecătorul de la Tribunalul Cluj fusese sancționat cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de două luni, potrivit CSM

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în ședința din 7 mai 2019 a Secției pentru Judecători în materie disciplinară. Cristi Danileț fusese găsit vinovat de săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

În Raportul Inspecției Judiciare se afirma că judecătorul clujean a fost sancționat pentru un mesaj postat pe o rețea de socializare în 9 ianuarie 2019, potrivit publicației Monitorul justitiei.