Justnews.ro

Nicolae Vlad, individul condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea studentei japoneze Yurika Masuno şi a  altor două femei, a cerut în decembrie anul trecut întreruperea pedepsei, pe motivul că vrea să-și trateze problemele medicale, dobândite în perioada detenției la Penitenciarul Giurgiu. În plus, avocata lui Nicolae Vlad susținea că problemele sale de sănătate ale acestuia nu pot fi rezolvate în sistemul penitenciar.

Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 9 martie anul acesta cererea acestuia, în baza unei expertize medico-legale efectuate la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, dar hotărârea a putut fi atacată cu recurs la instanța supremă.

Joi, 9 aprilie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv solicitarea acestuia:

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondată, contestația formulată de condamnatul Vlad Nicolae împotriva sentinţei penale nr. 50/F din data de 09 martie 2020 pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, în dosarul nr. 6915/2/2019 (3315/2019). Obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 09 aprilie 2020.

Potrivit publicației Cancan, criminalul susținea că în pușcărie a făcut râie și că este supus la bătăi și abuzuri https://www.cancan.ro/un-criminal-in-greva-foamei-nicolae-vlad-ucigasul-de-la-otopeni-nu-vrea-sa-mai-manance-15022351

Nicolae Vlad a fost trimis în judecată după ce, în august 2012, a ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, venită să predea la o şcoală din Craiova. Crima s-a petrecut în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN1. Nicolae Vlad a violat-o pe studentă, apoi a sugrumat-o şi i-a furat laptopul, telefonul mobil şi aparatul foto. Criminalul a acostat-o pe victimă pe aeroportul Otopeni. Potrivit poliţiei, tânărul s-ar fi oferit să o ajute cu un taxi, momentul fiind înregistrat pe camerele de supraveghere din aeroport. După câţiva kilometri, tânărul i-ar fi cerut taximetristului să oprească, după care ar fi coborât împreună cu studenta. Câteva zile mai târziu, cadavrul tinerei nipone a fost descoperit în aceeaşi zonă, în pădurea Otopeni.

În rechizitoriu, anchetatorii au mai reţinut că, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, Nicolae Vlad a ucis o bătrână de 73 de ani în localitatea Baloteşti, după ce a violat-o. Femeia a fost ucisă prin aceeaşi metodă folosită şi asupra studentei din Japonia- asfixia mecanică prin sugrumare. Pe 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, Vlad a intrat într-o casă din Bucureşti, unde a violat o altă femeie şi i-a furat bani şi alimente. După agresiune, victima a ramas spitalizată până la data de 14 aprilie, când a decedat.

Nicolae Vlad a mai fost găsit vinovat că ar fi intrat în locuințele și altor femei în vârstă, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a bătut, le-a violat și le-a tâlhărit.

Alte articole