Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât joi, 28 ianuarie, să respingă recursul, formulat de Fugaru Mirela Ioana împotriva Sentinţei nr. 3294 din 11 iulie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Hotărârea instanței supreme este definitivă.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în 16 noiembrie 2016, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mirela Ioana Fugaru, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 29 iunie 2010 – 29 iunie 2014, Mirela Ioana Fugaru a participat şi a votat, în cadrul şedinţelor desfăşurate la nivelul Consiliului de Administraţie al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR. Ulterior, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu Societatea Română de Radiodifuziune mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea şi monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei. În opinia ANI, Mirela Ioana Fugaru a încălcat legislaţia privind conflictul de interese în materie administrativă în raport cu dispoziţiile art.70, art.71 şi art.72 din Legea nr.161/2003.

Mirela Fugaru a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în mandatul 2010-2014 din partea PSD, iar sesizarea către Agenția Națională de Integritate privind posibila stare de conflict de interese a fost formulată, în 14 aprilie 2014, de Sindicatul Unit al Salariaților-Radio România, condus de Adrian Moise.

Mirela Fugaru a fost căsătorită timp de 26 de ani cu Cornel Fugaru, care s-a stins din viață în iulie 2011. A debutat în muzică ușoară în 1975, cu o piesă a lui Horia Moculescu, la un festival la Arad, “Ritmurile tinereții”. Este membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, membră a Federației Internaționale a Organizatorilor de Festivaluri (FIDOF), membră a Asociației Internaționale a Festivalurilor și Artiștilor (WAFA).

Alte articole