Doi hoți recidiviști, care au jefuit o bătrână din București, au fost arestați

Exclusivitate

Judecătoria Sectorului 3 Bucuresti a admis propunerea Parchetului de arestare preventivă a celor doi inculpați reținuți sub acuzația de furt calificat și a emis un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, începând din 17.04.2020 și până la data de 16.05.2020, inclusiv. Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3922/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucuresti.

Potrivit procurorilor, infracțiunea de furt calificat ar fi fost săvârșită de trei indivizi, recidiviști, dintre care unul se sustrage în prezent urmăririi penale. Concret, în cursul zilei de 14.04.2020, în jurul orelor 12:00, în baza unei înțelegeri prealabile, profitând de starea de urgență instituită pentru prevenirea răspândirii infectiei cu COVID-19, care le-a oferit ocazia să-și acopere fețele cu măști chirurgicale fără a trezi suspiciuni, trei bărbați s-au deplasat la ușa locuinței persoanei vătămate din Bucuresti, sector 3, (o femeie în vârstă de 71 de ani) și ar fi abordat-o pe persoană vătămată pretinzând că sunt angajați ai Enel.

Sub pretextul restituirii unei sume de bani si a verificării instalației electrice, ei au pătruns apoi fără drept în interiorul locuinței acesteia unde, în timp ce unul dintre bărbați i-a distras atenția, ceilalți doi au pătruns in dormitor de unde si-au  însușit fără drept suma de 102.500 lei. Până în prezent, din prejudiciu, au fost recuperaţi peste 83.000 lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, hoții riscă 5 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani pentru că fapta a avut o circumstanță agravantă ( a fost comisă în perioada stării de urgență).

spot_img

Articole recente

De ce nu i-au dat dreptate judecătorii fostului șef al Poliției române și al DGA, în procesul acestuia cu Agenția de Integritate

În septembrie 2023, Agenția Națională de Integritate anunța, într-un comunicat, că a  constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 1.157.736...

Mai multe articole din aceeași categorie