Decizie definitivă la Curtea de Apel București: Mario Iorgulescu, mandat de arestare în lipsă

Exclusivitate

Curtea de Apel București a confirmat marți, 16 iunie, mandatul de arestare în lipsă emis de Tribunalul București la data de 15 mai 2020, pe numele lui Mario Iorgulescu. Decizia este definitivă.  

Un prim mandat de arestare în lipsă a fost revocat

Un prim mandat de arestare în lipsă a fost emis de Tribunalul București pe 5 martie, dar avocații fiului Ligii Profesioniste de Fotbal l-au atacat la Curtea de Apel București, iar două zile mai târziu, decizia de arestare preventivă a fost anulată. Dosarul a fost trimis atunci spre rejudecare la prima instanță, respectiv la Tribunalul București.  Mandatul de arestare preventivă în lipsă a fost emis  sub acuzația de omor ( art.188 CP) și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (articolul 336 CP). Inițial, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, pentru ca, în 23 ianuarie 2020, să fie schimbată încadrarea juridică a faptelor în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.  Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea de omor, Mario Iorgulescu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Filmul serii dinaintea accidentului, potrivit martorilor

JustNews a refăcut filmul serii dinaintea groaznicului accident. Astfel, anchetatorii, pe baza mărturiilor unor persoane apropiate lui Mario Iorgulescu, au stabilit că, la data de 7 septembrie 2019, acesta a participat la o petrecere în satul Gulia, comuna Tărtășești, jud. Dâmbovița. El a sosit la petrecere în jurul orei 17:00 – 18:00 la volanul autoturismului Aston Martin, pe care l-a parcat în curtea imobilului. Martorii spun că, la petrecere, Mario Iorgulescu ar fi consumat vin cu apă minerală. O fostă iubită a lui Mario Iorgulescu a precizat că acesta nu se afla în stare de ebrietate pentru că mâncase.  Niciunul dintre martori nu l-a văzut plecând cu mașina sa, cel mai probabil între orele 00:00 – 01:00. În schimb,  unul dintre martori a declarat că a vorbit la telefon cu suspectul (după plecarea acestuia de la petrecere) și că acesta i-ar fi spus că se află la o partidă de poker.  Procurorii mai susțin că Mario Iorgulescu, atunci când a decis să plece spre un club din Parcul Herăstrău,  era într-o criză acută de gelozie și într-o stare de furie, determinată de decizia prietenei sale de a petrece separat noaptea, într-un club bucureștean. Procurorii au ajuns la această concluzie după ce au stat de vorbă cu prietena lui Mario Iorgulescu, care se afla în clubul bucureștean, alături de o altă persoană.

Filmul accidentului, în varianta martorilor

Procurorii au refăcut și clipele de dinaintea devastatorului impact în care și-a pierdut viața un tînăr de 24 de ani, pe baza a depozițiilor unor  martori. Astfel, la intrarea în Capitală, spre Șoseaua Chitilei,  Mario Iorgulescu ar fi avut o șicanare în trafic cu un taximetrist. El a declarat anchetatorilor că autoturismul, de culoarea roșie, i-a făcut semne cu faza lungă să se dea de pe banda a 2-a, după care l-a depășit pe dreapta, apoi s-a poziționat în față și l-a șicanat, frînând repetat. Taximetristul , care a încercat să se țină după mașina suspectului, își mai amintește că a auzit apoi motorul turat, un scârțâit de roți și a observat cum autoturismul Aston Martin ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului de la intersecția dintre Șoseaua Chitilei cu str. Teodor Neagoe. Mașina suspectului a început apoi să meargă în zig-zag, după care s-a auzit o bubuitură, urmată de o lumină puternică.

Ce au constatat procurorii

Mașina condusă de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario –  marca Aston Martin model DBS – a pătruns pe culoarea rosie a  semaforului cu viteza de  145km/h,în intersecția dintre  Șos. Chitilei  și str. Teodor  Neagoe,  a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda întâi, și a urcat apoi cu partea stângă pe un scuar. Inculpatul a apăsat apoi la maximum pedala de accelerație a bolidului, pătrunzând pe contrasens, la ora 03:02:39, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism, marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc. Procurorii mai susțin că, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a mai acționat frâna, iar in momentul coliziunii, pedala de accelerație era apăsată la maximum.  Procurorii concluzionează că, procedând în acest mod, inculpatul Mario Iorgulescu a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsînd producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și ucigînd-o astfel pe victimă cu intenție indirectă.

Potrivit documentelor puse la dispoziția instanței de către anchetatori, Mario Iorgulescu, în timpul în care s-a aflat la volan, ar fi avut o alcoolemie mult peste limita legală și se mai afla și sub influența cocainei. Astfel,  „buletinul de analiză toxicologică nr……. a stabilit că la data de 08.09.2019, Iorgulescu Gino-Mario avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 05.06 și o concentrație de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 06.06, iar mostra de urină recoltată de la acesta la data de 08.09.2019, ora 05.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”, a declarat după producerea accidentului  un reprezentant al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit unor informații apărute în presă, Mario Iorgulescu s-ar afla internat într-o clinică din nordul Italiei. Din data de 6 martie 2020, Mario Iorgulescu figurează pe site-ul Poliției Române pe lista persoanelor urmărite.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie