Cele două hoațe care l-au mințit pe un bătrân că îi dezinfectează locuința au fost arestate pentru 21 de zile

Exclusivitate

Tribunalul București a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public și a dispus arestarea pe o durată de 21 de zile, până la data de 23.04.2020, a celor două persoane, reținute pe 24 martie și acuzate de tentativă la furt calificat săvârșită prin violare de domiciliu. Decizia instanței este definitivă.

Cele două suspecte, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-au prezentat, la data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, la adresa unei persoane în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

Profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020 și viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe bătrân să le permită accesul în locuință. Una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.

Cele două suspecte nu ar fi reușit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracțională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuința persoanei vătămate și care a sesizat imediat poliția.  Inculpatele au fost reținute de polițisti Secției 12 Poliție București.

Potrivit Codului penal, orice infracțiune săvârșită în timpul stării de urgență poate fi pedepsită în regim agravat, la pedeapsa prevăzută de lege pentru respectiva infracțiune putându-se adăuga un spor de până la 2 ani închisoare. Astfel, furtul calificat săvârșit prin violare de domiciliu sau sediu profesional, dacă infractorul a profitat de starea de urgență, se pedepsește cu un maximum 9 ani închisoare (7 ani închisoare pentru infracțiunea de furt calificat, la care se adaugă 2 ani, pentru reținerea circumstanței agravante), potrivit art. 229 alin.(2) lit. b) și art.
78 alin.(1) din Codul penal.

 

spot_img

Articole recente

Eșec grav pentru procurorii lui Pîrlog, care au trimis în judecată doi colonei MApN, sub acuzațiile de furt calificat și respectiv favorizarea făptuitorului

Tribunalul Militar București a pronunțat miercuri, 17 aprilie 2024, o sentință de achitare în incredibilul dosar penal în care un...

Mai multe articole din aceeași categorie