Știri Exclusive

Autoritățile ungare ar trebui să pună în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele fugarului Olosz Gergely

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri, 5 iunie, recursul în casație formulat de către Olosz Gergely,  condamnat în România pentru corupție și fugit în Ungaria.

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurentul inculpat Olosz Gergely împotriva deciziei penale nr. 346/A din data de 20 decembrie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2618/2/2014. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în cuantum de 157 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05 iunie 2020.

Olosz Gergely a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în decembrie 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție din București, pentru trafic de influență. De asemenea, instanța supremă a dispus confiscarea sumelor de 384 000 de euro și 400 000 de lei, respectiv punerea sub sechestru a completei averi a inculpatului.

Potrivit publicației Atlatszo.ro,  supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR a fost întreruptă atâta timp cât în România s-a judecat casarea sentinței ( cu alte cuvinte, Gergely Olosz a putut să rămână astfel în libertate). Tribunalul din Budapesta a suspendat procedura de preluare a executării pedepsei cu închisoarea a lui Gergely Olosz în cadrul ședinței publice din 3 decembrie 2019, în urma unei solicitări făcute de Procuratura Generală din Budapesta. Motivul a fost că Gergely Olosz solicitase casarea sentinței, iar instanța nu se pronunțase până la acea dată. Fostul politician a fost reținut în Ungaria în 13 martie 2019.

Publicația Atlatszo.ro trece în revistă tertipurile la care a recurs fostul parlamentar UDMR pentru a rămâne în libertate atîția ani. Faptele pentru care a fost condamnat Gergely Olosz  s-au petrecut în anii 2007-2008.

Foto: agerpres.ro