Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, cere instanței supreme să-i anuleze condamnarea la închisoare

Exclusivitate

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a depus o contestație în anulare la instanța supremă în legătură cu pedeapsa de 4 ani si opt luni de inchisoare. La termenul de luni, 7 septembrie, cauza a fost amânată pentru 5 octombrie.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență și spălare de bani. În mai anul acesta, el a scos o carte, ”Spovedania lui Rizea” în care acuză mai mulți oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști și foști și actuali ofițeri de informații că sunt organizați în grupuri infracționale care au ”pus la cale jefuirea României”.

Dat în urmărire internațională, fostul deputat a fost localizat la Chișinău.  Ministerul Justiției de la București a transmis autorităților Republicii Moldova o cerere de delegare a executării pedepsei în cazul lui Cristian Rizea. El nu poate fi trimis înapoi în România, fiindcă în Constituția Republicii Moldova există prevederea potrivit căreia „cetățenii Republicii Moldova nu pot fi extrădați sau expulzați din țară”. Cristian Rizea a fost deputat în Parlamentul României între 2012-2016, fiind ales pe listele PSD în circumscripția Brăila. El figurează pe lista Persoanelor Urmărite, întocmită de Poliția Română.

foto: politiaromana.ro

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie