Demontarea unui fake-news / Cum s-au făcut de râs jurnaliștii de casă ai politicienilor: cazul Grapini-Badea

Exclusivitate

Pe 6 februarie anul acesta, pe site-ul publicației Cronicaromana.net  a apărut o știre legată de europarlamentarul Maria Grapini ce avea următorul titlu:  Conferința “Statul de drept în Uniunea Europeană”, o reușită. Tema provocatoare lansată de Maria Grapini a suscitat discuții ample în PE! 

Am ales cîteva fraze, care sunt suficiente pentru a lămuri cititorii despre măreția și unicitatea momentului creat de Maria Grapini :  

* Speakeri și invitați de top, luări de cuvânt pertinente, întrebări provocatoare și răspunsuri argumentate, dezbateri de idei, toate acestea au contribuit din plin la reușita unui eveniment organizat și de această dată, ireproșabil, de europarlamentarul Grapini.

* În stilul ferm, care nu lasă loc jumătăților de măsură mai ales când la mjloc este vorba de interesul national, care îi caracterizează de ani buni prestația în PE și nu numai, Maria Grapini a reiterat, din startul conferinței, necesitatea unei singuri reguli privind funcţionarea statului de drept pentru toate statele membre din Uniunea Europeană.

Ce europarlamentari au participat …. din știre

Eurodeputaţi din mai multe grupuri parlamentare au participat la acest eveniment în cadrul căruia s-a vorbit despre neajunsurile legislaţiei în acest domeniu.

Ce europarlamentari au participat …. în realitate

* europarlamentarul Domenec Ruiz Devesa din grupul S&D

* Dan Nica, șeful delegației române S&D

* Tudor Ciuhodaru din grupul  S&D

* Carmen Avram  din grupul  S&D

Concluzia: în știrea legată de conferință sunt menționate  5 nume de europarlamentari ( inclusiv M.Grapini, organizatoarea reuniunii), toți din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European – S&D și  nicidecum din mai multe grupuri parlamentare

Cine a redactat știrea și unde a apărut

Știrea este semnată de I.Badea, adică Iulian Badea, proprietarul firmei Apostrof Media srl, ce editează site-ul Cronicaromana.net .

Legătura dintre Iulian Badea și Maria Grapini

Pe siteul Parlamentului European, pe pagina alocată europarlamentarului Maria Grapini, la Prestatori de servicii este trecut un singur nume: Apostrof Media SRL (vezi  aici )

Concluzia noastră: Odele ceaușiste nu au murit, iar Cronica Română rămîne fidelă tradiției stabilite de Horia Alexandrescu.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie