Deputatul Dumitru Coarnă, înfrângere în procesul în care solicita anularea sancțiunii de diminuare a indemnizației pe 6 luni

Exclusivitate

Curtea de Apel București a decis, la sfârșitul lunii trecute, să respingă solicitarea deputatului Dumitru Coarnă privind anularea deciziei conducerii Camerei Deputaților de a-l sancționa cu diminuarea indemnizației:

  • Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii, invocată prin întâmpinare. Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 28.03.2024.

Într-un litigiu separat, deputatul de Călărași  a pierdut procesul în care solicita suspendarea deciziei prin care a fost sancționat cu diminuarea indemnizației cu 50% pe 6 luni. Despre acest lucru, Justnews a relatat aici.

Dumitru Coarnă, fost deputat PSD, apoi afiliat grupului parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), iar în prezent neafiliat, a solicitat judecătorilor să suspende și să anuleze executarea Deciziei nr.7DBP 17.05.2023 a Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Dumitru Coarnă a fost sancţionat cu diminuarea indemnizaţiei cu 50% pe o perioada de 6 luni, pentru nerespectarea prevederilor art. 129 lin. (2) sau ale art. 245 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, precum și sancțiunea reducerii duratei luării de cuvânt la 10 secunde/intervenție pe o perioadă de 3 luni în cadrul ședinţelor Camerei Deputaţilor, începând cu data de 17 mai 2023 pentru săvârşirea abaterii prevăzute la art. 158 alin. (6) teza a ll-a, ambele sancţiuni fiind prevăzute de art. 246 alin. (I) lit. g) h) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat. Decizia de sancţionare a fost emisă în baza Raportului Comisiei juridice de disciplină si imunităţi nr. 4c-13/526 din 16 mai 2023.

Dmitru Coarnă a susținut, într-o contestație împotriva deciziei conducerii Camerei Deputaților, că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent, nu au fost prezentate si nici analizate probele care ar fi stat la baza celor două sesizări, şedinţa constând în exprimarea unei declamaţii din partea preşedintei Comisiei juridice, după care s-a procedat la vot, aspect ce denotă un abuz fără precedent la adresa sistemului de drept din România şi, cu atât mai grav, că acest abuz a fost comis în cadrul Comisiei Juridice.

spot_img

Articole recente

12 avocați vor fi selectați pentru o conferință din cadrul proiectului e-FILIT, termenul limită de înscriere fiind 21 iulie

Uniunea Națională a Barourilor din România lansează apelul la candidaturi pentru selectarea unui număr de 12 avocați pentru conferința (cu...

Mai multe articole din aceeași categorie