Radu Banciu a pierdut, în primă instanță, procesul pentru anularea sancțiunii primite din partea Consiliului anti-discriminare

Exclusivitate

Realizatorul TV Radu Banciu a pierdut prima fază a procesului intentat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Asociației pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”. El are dreptul să atace în 15 zile cu recurs hotărârea instanței. Radu Banciu solicitase judecătorilor de la Curtea de Apel București să decidă anularea actului administrativ Hotărârea nr. 906/11.12.2019.

Soluția pe scurt: Respinge actiunea ca neintemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea solutiei la dispozitia părților, prin intermediul grefei instanței, azi, 14.10.2020.
Document: Hotărâre  1143/2020  05.11.2020

În  baza unei plângeri formulate de o organizație din Sfântu Gheorghe – Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” –  realizatorul TV a fost amendat de către CNCD cu 5.000 de lei pentru discursul anti-maghiar pe care l-ar fi avut într-o emisiune „Lumea lui Banciu” difuzată anul trecut. În plîngerea asociației din Sfântu Gheorghe se afirma că „Radu Banciu distribuie același informații false și instigatoare la ură contra etnicilor maghiari”. Radu Banciu a mai fost amendat în trecut din cauza pozițiilor exprimate contra ungurilor. Cele mai mari amenzi le-a încasat din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

foto:youtube.com

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie