La Sectorul 3, Poliția Locală se deplasează numai cu Bilet de Voie!

Exclusivitate

Angajații Poliţiei Locale Sector 3 sunt obligați, încă din data de 1 august 2019, să respecte o Notă internă, semnată de directorul general Adrian Bratu și aprobată, în numele primarului Robert Negoiță, de către viceprimarul Elena Petrescu.

Nota prevede că toți angajații din cadrul Poliției locale sector 3 au obligația să aducă la cunoștința directorului general sau a adjunctului acestuia motivul deplasării la Primăria sectorului 3, la alte autorități publice centrale sau locale, organizații neguvernamentale sau alte persoane juridice.  Încălcarea acestei prevederi atrage răspunderea disciplinară a angajatului respectiv, se mai arată în documentul obținut de JustNews.

Bilete de voie

Prin urmare, pentru a se deplasa la vreuna din instituțiile menționate în Nota internă (Primărie, alte autorități, ong-uri, persoane juridice), angajații Poliției locale sector 3 trebuie să obțină de la șeful ierarhic un Bilet de voie.

Nu suntem în măsură să apreciem dacă adoptarea respectivei Note reprezintă o încălcare a legislației civile sau penale, dar observăm că, în secolul XXI, în unele instituții publice angajații au încă nevoie de Bilet de voie pentru a se deplasa la alte instituții ( oferim doar următorul exemplu ce ilustrează absurdul unei situații generate de un astfel de control hiper-centralizat: în cazul în care vreunul dintre polițiștii locali trebuie să ajungă urgent, în interes de serviciu, în Primărie și nu reușește să obțină Bilet de voie,  el riscă atragerea răspunderii disciplinare și destituirea din funcție, conform respectivei Note interne )

Nota internă contravine ROF

Nota internă amintită, care conduce în mod evident la o birocratizare excesivă ( prin Biletele de voie ce trebuie solicitate pentru orice deplasare a angajatului), contravine însă și  propriului Regulament de organizare și funcționare a Poliției Locale sector 3, care la articolul 54 arată că *Directorii executivi ai direcţiilor instituţiei, şefii de servicii şi birouri vor studia, analiza şi propune măsuri pentru îm bunătăţirea permanentă a activităţii, simplificarea evidenţei, reducerea timpului de circulaţie a documentelor, urmărirea creşterii operativităţii în obţinerea informaţiilor necesare fundamentării deciziilor emise de Directorul General al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 ( sublinierea ne aparține).

Site învechit și neactualizat

În loc să impună angajaților Bilete de voie, conducerea Poliției locale sector 3 ar trebui să-și îngrijească vitrina (site-ul http://www.politialocala3.ro ). Ultimele *noutăți* de pe site datează din … august-septembrie 2017.

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie