Judecători indulgenți / Magistratul bucureștean Robert-Eugen Moise a scăpat de excluderea din magistratură

Exclusivitate

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat luni, 1 februarie, hotărârea definitivă în procesul în care judecătorul Moise Robert-Eugen a contestat decizia de excludere a sa din magistratură.

  • Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr. 22. Admite recursul declarat de recurentul Moise Robert Eugen împotriva Hotărârii nr.10J din 9 septembrie 2020, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.3/J/2020. Casează hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite acțiunea disciplinară formulată de reclamanta Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Moise Robert Eugen – judecător în cadrul Tribunalului București. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004, aplică pârâtului Moise Robert Eugen – judecător în cadrul Tribunalului București, sancțiunea disciplinară constând în suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.r) teza întâi din Legea nr.303/2004. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2021.

Judecătorului bucureștean îi fusese aplicată sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I din legea 303/2004.” Articolul 99 litera r din Legea 303/2004 vizează ”neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”.

Judecătorul Moise Robert-Eugen îi fuseseră aplicate în trecut alte două sancțiuni:  în martie 2019, a fost mutat disciplinar, pe o perioada de 1 an, de la Tribunalul București la Tribunalul Giurgiu, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004, iar în decembrie 2016, a fost suspendat din funcție pentru 5 luni, după ce a fost găsit vinovat de aceeași abatere disciplinară.

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie