Instanța supremă a tranșat definitiv o dispută suburbană: Luis Lazarus ar trebui să-i plătească Oanei Zăvoranu daune morale de 15.000 de euro

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt săptămâna trecută procesului de calomnie în care se judecau “vedetele” de televiziune Oana Zăvoranu și Luis Lazarus.

  • Detalii soluţie: Decizia nr. 964: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Lazarus Luis Vicenţiu împotriva deciziei nr. 161 A din 5 februarie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurentul pârât Lazarus Luis Vicenţiu la plata sumei de 1438 lei către intimata reclamantă Zăvoranu Ioana cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă.

Reclamanta Oana Zăvoranu l-a chemat în judecată pe Luis Lazarus pentru afirmațiile făcute în mai multe show-uri de televiziune difuzate în anii 2014-2015 de Kanal D, în care pârâtul a calificat-o pe reclamantă drept „centuristă”, „hienă care trăiește din moartea mamei ei”, „o semi-asasină”, „ o femeie care nu e normală la cap, or drogată”, „ o femeie în fază de iresponsabilitate”, etc.

Oana Zăvoranu solicitase judecătorilor obligarea pârâtului la plata sumei de 100.000 euro, constând în daune morale pentru pretinse atingeri aduse dreptului la demnitate și viață privată.

Prima etapă a disputei s-a consumat la Judecătoria Sectorului 1, care a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București – Secția civilă.  În aprilie 2017, această instanță a admis în parte acțiunea formulată de reclamantă, l-a obligat pe pârâtul Luis Lazarus să-i plătească reclamantei suma de 30.000 Euro (echivalent în lei la data plății efective), cu titlu de daune morale. În plus, instanța a decis atunci să-l mai oblige pe pârâtul Luis Lazarus să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a reclamantei și de asemenea l-a obligat la plata sumei de 5.180 lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Următoarea etapă s-a consumat la Curtea de Apel București care, în februarie 2019, a înjumătățit cuantumul sumei constând în daune morale, respectiv l-a obligat pe pârâtul Lazarus să-i plătească reclamantei Zăvoranu suma de 15.000 euro, echivalent în lei la data plătii efective.

În sfârșit, Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat disputa dintre cele două “vedete” în data de 22 aprilie, astfel că Luis Lazarus ar trebui să-i plătească reclamantei 15.000 de euro, dar și să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a acesteia.

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie