După ce a fost condamnat cu suspendare, infractorul Sorin Dimitriu, fost ministru țărănist și șef al FPS și CCIB, scapă și de obligația de a presta muncă în folosul comunității

Exclusivitate

Curtea de Apel București a hotărât marți, 9 februarie, să admită contestația declarată de contestatorul condamnat Sorin-Petre Dimitriu împotriva sentinţei penale nr.979 din data de 03.09.2020 pronunţată de Tribunalul București Secția I Penală.

  • Admite sesizarea Serviciului de probațiune se pe lângă Tribunalul București. În temeiul art.95 alin(2) Cod penal dispune încetarea obligației de a presta munca în folosul comunității impusă potrivit art.93 alin(3) Cod penal. În temeiul art.275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 09 februarie 2021 – a fost hotărârea magistraților Curții de Apel București.
Motive medicale

Solicitarea formulată de Sorin-Petre Dimitriu a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București – Secția I Penală la data de 22.07.2020 și viza modificarea obligației instituite în sarcina condamnatului de a presta o muncă nerenumerată în folosul comunității, obligație instituită prin Sentința Penală nr.109/28.01.2019, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere  de 3 ani. Prin hotărârea de condamnare se stabilise ca fostul ministru țărănist să desfășoare o muncă în folosul comunității la instituții care nu necesită efort fizic pentru acesta. In motivarea solicitării de modificare a obligației, se arăta că Sorin-Petre Dimitriu a depus o serie de documente, din care rezultă că se confruntă în prezent cu probleme de sănătate. Tribunalul București nu a luat însă în considerare aceste lucruri și în data de 3 septembrie 2020 a respins ca nefondată sesizarea formulată de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti privind pe condamnatul Dimitriu Sorin-Petre. Sentința penală a Tribunalului a fost însă desființată de Curtea de Apel București.

2 ani și 8 luni cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene

Sorin-Petre Dimitriu fusese condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene. Fost ministru al privatizării, șef al Fondului Proprietății de Stat (FPS), consilier prezidențial, deputat PNȚCD,  preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Sorin-Petre Dimitriu a fost condamnat pentru o infracţiune de abuz în serviciu şi săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale UE, fiind achitat pentru alte infracţiuni de abuz în serviciu şi folosirea influenţei sau autorităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Mai multe despre acest subiect aici.

Sorin Dimitriu mai are un proces penal la Tribunalul București, legat de infracțiuni de corupție și la care se așteaptă pronunțarea pe 19 februarie. 

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie