Exclusiv / Cine este suspectul, reținut de DNA și aflat în arest, care ar fi pretins 180.000 de euro pentru a interveni la judecătorii din Bacău

Exclusivitate

Ion Mihai Dincă, un fost angajat din cadrul SRI, este numele suspectului care a fost reținut pe 22 septembrie de către procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 euro în schimbul intervențiilor, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, aplicarea unei pedepse la închisoare cu suspendarea executării.  Inculpatul, ce ar fi originar din județul Mehedinți,  ar fi pretins de la soția persoanei pentru care urma să își exercite presupusa influență, 90.000 euro ca primă tranșă și alți 90.000 euro ca a doua tranșă după realizarea intervențiilor, suma pretinsă ca primă tranșă fiind redusă pe parcurs la 60.000 euro.

La data de 22 septembrie 2020, Tribunalul București a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Miercuri, 30 septembrie, judecătorii de la Curtea de Apel București au programată judecarea contestației inculpatului la măsura arestării preventive. În comunicatul DNA, se precizează că procurorii anticorupție au beneficiat în acest caz de sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție.

Alt dosar penal
Ion Mihai Dincă nu este la prima confruntare cu oamenii legii. În martie 2020, publicația Știrile Gorjului relata că Ion Mihai Dincă era atunci liber ca pasărea cerului, după ce a șantajat și păcălit trei femei. El fusese trimis în judecată pentru șantaj și înșelăciune, după ce s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie din comuna gorjeană Bîlteni cu suma de 500 de lei, pentru a nu distribui imagini compromițătoare cu aceasta, fiind însă prins de angajații Direcției Generale Anticorupție.  Ion Mihai Dincă ar avea un bogat trecut infracțional, făcând pușcărie în două rânduri pentru trafic de influență. El s-a ales cu 4 ani de închisoare după ce le-a promis unor tinere absolvente de Drept că le va ajuta să intre în Barou. Într-un alt caz, i-a promis unei femei că o va ajută să ajungă în diplomație. Mai multe despre escrocheriile pe care le-a făcut Ion Mihai Dincă puteți citi în articolul ziare.com. 

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie