Decizie definitivă: Primarul PSD-ist al localității mehedințene Bălăcița, în conflict de interese administrativ

Exclusivitate

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat marți, 13 septembrie, soluția definitivă în procesul în care primarul localității mehedințene Bălăcița, Constantin Vlăduți, a contestat raportul inspectorilor Agenției Naționale de Integritate:

  • Detalii soluţie: Respinge recursul formulat de reclamantul Vlăduţi Constantin împotriva Sentinţei nr. 419/2019 din data de 15 noiembrie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 13 septembrie 2022.

Primarul din Bălăcița pierduse anterior și procesul derulat în primă instanță la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit inspectorilor ANI, persoana evaluată Constantin Vlăduți s-a aflat în stare de conflict de interese administrativ și a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. El a fost acuzat de ANI că, în exercitarea mandatului de primar, a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți”, din care face parte și soția sa.  ANI  a precizat într-un comunicat că primarul din Bălăcița nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie