UNBR lansează ediția a treia a concursului destinat tinerilor avocați

Exclusivitate

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) lansează ediția a treia a concursului destinat tinerilor avocați cu tema ,,Perspectivele profesiei de avocat în contextul tendințelor europene”. Concursul este destinat tinerilor avocați cu vârsta până în 35 de ani, interesați de perspectivele profesiei de avocat în contextul tendințelor europene. Câștigătorii primelor trei locuri vor fi premiați din bugetul asigurat de Fundația Naumescu: Premiul I -10.000 lei, premiul al II-lea  – 7.500 lei și premiul al III-lea – 5.000 de lei.

UNBR precizează că termenul pentru comunicarea temei este de 10 zile de la anunțarea concursului (la adresa comunicare@unbr.ro), iar predarea lucrării se va face până în 2 aprilie 2023, la adresa comunicare@unbr.ro. De asemenea, cele mai bune lucrări, indiferent de numărul lor, vor fi publicate în Revista Avocatul, ediția destinată Congresului Avocaților din 9- 10 iunie 2023. Acestea vor fi selecționate de consiliul științific al revistei, în baza unui punctaj de la 1 la 10 acordat de membrii consiliului științific al revistei: Av. dr Dan Oancea, Av. dr Sergiu Stănilă, Av. dr Flavia Teodosiu, Av. dr Mihai Hotcă, Av. dr Iosif Friedmann-Nicolescu.

La ediția de anul trecut, câștigătorii au fost:

Premiul I

  • Avocat Parolea Moga Teodora, Baroul Sibiu, pentru lucrarea „Scurte considerații privind impactul digitalizării asupra sistemului judiciar românesc și nevoia de adaptare a profesiei de avocat la noile tehnologii”

Premiul II

  • Avocat Ruxandra Vișoiu, Baroul București pentru lucrarea „Interprofesionalitatea și cererea de servicii integrate. Aspecte legale și deontologice”

Premiul III

  • Avocat stagiar Cristea Elisa_Florentina, Baroul București pentru lucrarea „Patrimoniul de afectațiune profesională. Transformarea formei de organizare și exercitare a profesiei de avocat”

Mențiuni speciale

  • Avocat stagiar Ciutacu Ioana, Baroul București, pentru lucrarea: „Efectele implementării inteligenței artificiale în justiție asupra drepturilor fundamentale și asupra drepturilor procedurale”
  • Avocat Angelica-Georgiana Alecu, Baroul București, pentru lucrarea: „Transformarea justiției și avocaturii în era inteligenței artificiale”
  • Avocat Adina Lupu, Baroul București, pentru lucrarea: „Considerații relative la recentul Ghid privind utilizarea inteligenței artificiale (IA) în activitatea avocaților din anul 2022”
  • Avocat Renata Adelina Ionescu, Baroul București, pentru lucrarea: „Dinamica exercitării transfrontaliere a profesiei de avocat”
  • Avocat Andreea Simona Ceaușu, Baroul București, pentru lucrarea: „În ce măsură avocații ar putea fi înlocuiți de roboți?”
spot_img

Articole recente

Executivul a stabilit ca Parlamentul să decidă cu privire la oportunitatea adoptării unei inițiative legislative, legate de drepturile de asigurări sociale ale avocaților

Executivul PSD-PNL, condus de Marcel Ciolacu, a stabilit, în ședința de săptămâna trecută, că Parlamentul va decide cu privire...

Mai multe articole din aceeași categorie