Justnews.ro

Curtea de Apel București a pronunțat recent soluția sa, care nu este definitivă,  într-un proces în care Sonimpex Topoloveni SRL, firmă condusă de Bibiana Stanciulov, supranumită ”mama magiunului de Topoloveni” a chemat în instanță firma MCG Internațional Investments SRL, ce aparține fraților Murad – Mohammad, Hassan și Ahmed Murad (cunoscuți pentru branduri precum SpringTime, Mandy, etc) – și pe Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM):

  • Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimba in tot sentinta, in sensul ca: Admite in parte cererea. Dispune decaderea paratei din drepturile conferite de marca nr. 118653/02.07.2012 „Bunatati de Topoloveni Fondat 1901” cu privire la produsele incadrate in clasele 31, 32 si 43, ca urmare a neutilizarii pe o perioada mai mare de 5 ani raportata la data cererii de chemare in judecata. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 10.683,44 lei cheltuieli de judecata in prima instanta. Obliga intimata parata la plata catre apelanta reclamanta a sumei de 5.241,32 lei cheltuieli de judecata apel si recurs. Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, azi, 16.11.2022.

Anterior, instanța de fond – Tribunalul București – a respins acţiunea ca neîntemeiată, obligând reclamanta Sonimpex Topoloveni SRL la plata către pârâtă a sumei de 5000 lei cheltuieli de judecată. Sonimpex Topoloveni SRL solicitase judecătorilor ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună:

  • decăderea pârâtei din drepturile conferite de marcă „Bunătăți de Topoloveni Fondat 1901″ pe fondul nefolosirii efective pe teritoriul României, într-o perioadă neîntrerupta de 5 ani raportata la data introducerii prezentei acțiuni.
  • obligarea OSIM la radierea mărcii „Bunătăți de Topoloveni  Fondat 1901″ din Registrul Mărcilor si publicarea mențiunii radierii in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala OSIM;
  • obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest litigiu.

Dispta dintre Sonimpex Topoloveni SRL și MCG Internațional Investments SRL nu s-a rezumat doar la acest litigiu. Recent, după 8 ani, Înalta Curte de Casație a pronunțat soluția sa definitivă în procesul în care cele două firme se judecau într-un litigiu ce avea ca obiect „concurența neloială”.  Despre acest lucru, Justnews a scris aici.

 

foto: magiun-sonimpex.ro

Alte articole