Judecarea apelului din dosarul falsului “procuror Păun”, amânată pentru septembrie

Exclusivitate

Dosarul de la Curtea de Apel București în care se judecă apelul formulat de Eugen Holban, cel care, după ce a pretins că este procuror, a cerut de la două persoane sute de mii de euro pentru a le scăpa de dosarele penale, a fost amânat pentru 22 septembrie 2023. Motivul amânării este cererea de abținere formulată de unul dintre magistrații din complet:

  • Solutia pe scurt: În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite cererea de abţinere formulată de domnul judecător Iugan Andrei Viorel. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din data de 23.05.2023.

Judecătorul Iugan Andrei Viorel s-a abținut pe motiv că exista o suspiciune rezonabilă că impartialitatea sa este afectată.

Eugen Holban a fost condamnat la sfârșitul lunii aprilie a acestui an de către Tribunalul București la o pedeapsă de 5 (cinci) ani de pușcărie. El a fost găsit vinovat de trafic de influență, pentru care a primit 3 ani și 6 luni de închisoare, la care s-a adăugat o pedeapsă anterioară, de 1 an şi 6 luni închisoare, primită tot pentru trafic de influență, dispusă prin sentinţa penală nr.194/06.02.2018 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.472/04.04.2018 a Curţii de Apel Bucureşti.

După cum a relatat Ziare.com, Eugen Holban, care se pretindea a fi “procurorul Eugen Păun”, a fost denunțat la DNA de către Marin Anton – un fost politician liberal condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru o mită de 5 milioane de euro – căruia i-ar fi cerut 600.000 de euro pentru a-l scăpa de acuzații. În același scop, Eugen Holban ceruse, printr-un intermediar, și soției afaceristului Ioan Niculae suma de 800.000 de euro.

spot_img

Articole recente

NE REVEDEM MARȚI, 6 IUNIE 2023!

Suntem în mini-vacanță. Ne revedem marți, 6 iunie 2023!

Mai multe articole din aceeași categorie