Infractori fără frontiere / Condamnat în Austria, prins la granița dintre Franța și Italia și extrădat în România

Exclusivitate

Românul Sorin Amariței a fost reținut în august 2019 la  la graniţa Italiei cu Franţa. Bărbatul de aproximativ 40 de ani se deplasa de la Paris către Roma, la bordul unui autocar Flixbus. Potrivit publicației rotalianul.com, în momentul în care au verificat actele de identitate ale pasagerilor, poliţiştilor italieni li s-a părut ceva ciudat în cazul lui Amariţei și au decis să-l coboare din autocar pentru verificări suplimentare. Când au introdus datele de identificare ale românului în baza de date Schengen, au descoperit că pe numele acestuia exista un mandat internațional de arestare emis de autoritățile austriece.

Sorin Amariței era acuzat de comitarea mai multor furturi și jafuri armate în Austria, cu un prejudiciu total de 28.000 de euro.  Sorin Amariţei a fost încarcerat în închisoarea din Sanremo, iar apoi a fost extrădat în Austria, unde a fost  judecat pentru infracţiunile comise.

Conform sentinţei penale nr. 604 Hv 11/19v din data de 10.01.2020 pronunţată de Landesgericht Korneuburg, Austria și rămasă definitivă, Amariţei Sorin a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

În data de 4 noiembrie 2020, Curtea de Apel București a dispus transferarea condamnatului Amariței Sorin într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei de 5 ani închisoare. Judecătorii CAB au decis totodată să deducă din durata pedepsei perioada executată de la data de 14.08.2019 la zi.

foto: primalariviera.it

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie