Fostul deputat PDL, Mihail Boldea, scapă definitiv de dosarul transferului de bunuri pe numele fostei sale secretare de la cabinetul parlamentar

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi, 21 ianuarie, hotărârea definitivă într-un proces în care fostul deputat PDL, Mihail Boldea, a fost acuzat de spălare de bani în formă continuată.

  • Detalii soluţie:Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Iaşi, împotriva sentinţei penale nr. 16 din 25 aprilie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, privind pe intimaţii inculpaţi Barabanciuc Mihaela, Boldea Mihail, Hristu George şi S.C. Geco Clean S.R.L.. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Barabanciuc Mihaela şi Boldea Mihail, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 700 lei, şi cel al apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Hristu George şi S.C. Geco Clean S.R.L., în sumă de câte 868 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 ianuarie 2021.

Anterior și magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au achitat pe fostul deputat gălăţean Mihail Boldea. Judecătorii din Iași au luat aceeași decizie și în cazul celorlalți inculpați din dosar,  respectiv fosta secretară a lui Boldea, Mihaela Barabanciuc și omul de afaceri George Hristu.  De asemenea, a fost pronunţată soluție de achitare și pentru SC Geco Clean SRL Şendreni, din judeţul Galaţi, al cărei mandatar este Isabela Sîrzea și care a fost judecată tot pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată.
Fostul deputat Mihail Boldea a fost acuzat de procurorii DIICOT că, după ce ar fi aflat că este urmărit penal şi ar urma să i se pună sechestru pe conturile sale, ar fi transferat un imobil şi mai multe conturi în care se aflau 134.000 de euro pe numele secretarei sale de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc. Procurorii DIICOT susţineau că intenția lui Boldea era ca banii să fie transferaţi într-un alt cont, dar fosta secretară a fost chemată la audieri la DIICOT Galaţi şi nu s-a mai putut prezenta la bancă pentru a finaliza tranzacţia. Boldea ar fi încheiat cu Barabanciuc și un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament în Galaţi.nŞi omul de afaceri George Hristu a fost trimis în judecată în acest caz, pentru că s-ar fi pus de acord cu Boldea pentru a înfiinţa firma SC Geco Clean SRL, de administrarea căreia urma să se ocupe doar fostul parlamentar şi alte persoane.

La sfârșitul anului trecut, Mihail Boldea a fost condamnat însă de Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie  la 7 ani de închisoare într-un alt dosar, cel al înșelăciunilor imobiliare din Galați.

foto: cdep.ro

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie