12 ani de închisoare pentru un asistent maternal care a violat 2 minore aflate în plasament prin DGASPC Sector 4

Exclusivitate

Ioana Adrian Marian și Ioana E. Maria erau asistenți maternali și aveau în plasament două fetițe minore, încredințate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 4. Între 22.03.2020 și iunie 2020 (data împlinirii de către una dintre minore a vârstei de 13 ani şi înainte de încheierea anului şcolar), și apoi între iunie și iulie 2021, Ioana Adrian Marian a violat-o și agresat-o sexual pe aceasta în mod repetat. Aceleași fapte le-a comis Ioana Adrian Marian în cazul celeilalte minore, ce se afla în plasament la Ioana E. Maria, dar pe o perioadă mult mai lungă de timp (între octombrie 2015 și iulie 2021).

Faptele au fost descoperite în iulie 2021, a urmat reținerea celor doi și procesul. În ianuarie anul acesta, Judecătoria Sectorului 4 l-a găsit vinovat pe Ioana Adrian Marian de săvârșirea mai multor fapte grave: viol în formă continuată asupra primei fetițe minore, pentru care a primit pedeapsa de 6 ani de închisoare, agresiune sexuală în formă continuată, pentru care a încasat 5 ani de închisoare,  viol în formă continuată asupra celeilate fetițe, pentru care a primit o altă condamnare de 6 ani închisoare, agresiune sexuală în formă continuată asupre celeilalte fetițe, pentru care a încasat 5 ani de închisoare, coruperea sexuală a minorilor, faptă pedepsită cu 8 luni închisoare, două fapte de influenţare a declaraţiilor, pedepsite cu câte 8 luni de închisoare. Judecătorul a contopit pedepsele aplicate si a aplicat pedeapsa cea mai grea de 6 ani inchisoare, la care a adaugat sporul de 1/3 (din totalul restului de 18 ani închisoare), respectiv 6 ani închisoare, in final stabilind o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Inculpatului i s-au aplicat și pedepsele complementare prev. la art. 66 alin.1 lit. a), b), f), g) şi n) C. pen. – respectiv interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia de asistent maternal şi dreptul de a comunica cu persoanele vătămate pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii care se va executa in conditiile art. 68 lit. c) Cod penal. Judecătorul a mai dispus prelevarea de probe biologice de la inculpatul Ioana Adrian Marian, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Ioana E. Maria a fost condamnată la câte o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârirea infracțiunii de influenţarea declaraţiilor și la o pedeapsă de 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violenţă în familie. Judecătorul a contopit pedepsele aplicate si a aplicat pedeapsa cea mai grea de 8 luni inchisoare, la care a adaugat sporul de 1/3 (din totalul restului de 15 luni închisoare), respectiv 5 luni închisoare, in final stabilind o pedeapsă de 1 an şi 1 lună inchisoare. În baza art. 91 din C.P., instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, termen stabilit în condiţiile art. 92 din C.P. şi care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Inculpatei Ioana Maria i s-au aplicat pedepsele complementare prev. la art. 66 alin.1 lit. a), b), f), g) şi n) C. pen. – respectiv interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia de asistent maternal şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Niţă N.F.M. pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii care se va executa.

Instanța a mai decis ca inculpatul Ioana Adrian Marian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 4, să fie obligat la plata sumei de 50.000 lei pentru fiecare dintre cele două fetițe cu titlu de daune morale. De asemenea, instanța a obligat inculpatul Ioana Adrian Marian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 4, la plata către stat a sumei de 7.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, iar inculpata Ioana Maria, în solidar cu partea responsabilă civilmente Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 4, la plata către stat a sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Zilele trecute, Curtea de Apel București a tranșat definitiv acest dosar, respingând ca nefondat, apelul declarat de către apelantul inculpat Ioana Adrian Marian împotriva sentinţei penale pronunțate de Judecătoria Sector 4.

spot_img

Articole recente

A început concursul de recrutare pentru ocuparea a 15 posturi de specialist IT în cadrul parchetelor

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, la data de 17...

Mai multe articole din aceeași categorie