Institutul Național al Magistraturii anunță derularea unor webinare sub egida „Agenției Uniunii Europene pentru formare în domeniul aplicării legii” (CEPOL). Astfel, marți, 22 septembrie, sunt programate două evenimente:
- Webinar 54/2020: Studiu de caz -„ Lecții învățate din atacurile teroriste din Spania ”
- Webinar 14/2020: JET-uri în acțiune – verificarea online a documentelor și compararea imaginilor faciale prin dispozitive mobile și birouri de asistență
„Agenția Uniunii Europene pentru formare în domeniul aplicării legii” ( CEPOL) a lansat recent noul modul de învățare electronică CEPOL LEEd. Versiunea actualizată include conținut și caracteristici îmbunătățite pentru a promova și evalua cunoștințele. Acest produs de e-learning se adresează tuturor autorităților de aplicare a legii care lucrează sau sunt interesate în domeniul cooperării internaționale. Modulul oferă informații despre guvernanța Europol, despre responsabilitățile în materie de protecție a datelor și relațiile de lucru cu partenerii săi și explică în detaliu sprijinul și expertiza pe care Europol le oferă investigațiilor și operațiunilor în curs în statele membre. Modulul detaliază cunoștințele și instrumentele furnizate de Europol pentru combaterea anumitor tipuri de infracțiuni, în special: contrafacerea și falsificarea, criminalitatea informatică, drogurile, traficul de arme și substanțe periculoase, terorismul, etc. Mai multe informații despre modulul online actualizat pot fi găsite în secțiunea „Tipuri de învățare” . Modulul online Europol este accesibil gratuit pentru oamenii legii prin intermediul platformei de învățare electronică CEPOL LEEd. Pentru înscrieri la modulul online Europol, faceți clic aici sau vizitați platforma de învățare electronică CEPOL LEEd.
Europol este structura ce oferă asistență autorităților de aplicare a legii din UE în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și a terorismului. Obiectivul său principal este de a sprijini acțiunile autorităților competente ale statelor membre în combaterea infracțiunilor grave care afectează două sau mai multe state membre, terorismul și diferitele infracțiuni care afectează un interes comun al UE. Europol sprijină activitățile de aplicare a legii din statele membre oferind:
- schimb de informatii;
- sprijin operațional și expertiză, inclusiv asistență la fața locului și asistență tehnică;
- analiza criminalității, incluzând atât analiza strategică, cât și analiza operațională.
Sediul central al CEPOL este situat la Budapesta, în Ungaria.