Vloggerul Selly (Andrei Șelaru), victorie definitivă în războiul de 4 ani purtat în sălile de judecată cu postul de televiziune România TV

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți, 11 iunie 2024, ca nefondat, recursul formulat de SC Ridzone Computers SRL, deținătorul licenței canalului RomâniaTV, în litigiul pe care postul de televiziune îl are cu celebrul vlogger Andrei Șelaru – Selly, astfel că hotărârea Curții de Apel București rămâne definitivă. Judecătorii ÎCCJ au mai decis să oblige pe recurenta-pârâtă Ridzone Computers SRL la plata cheltuielilor de judecată, în cuantum de 5.922 lei, către intimatul-reclamant Andrei Şelaru.

În 20 aprilie 2023 și  Curtea de Apel București i-a dat dreptate vloggerului Andrei Șelaru – Selly, în procesul cu Ridzone Computers SRL, numai că instanța a decis atunci reducerea cuantumului daunelor morale, la suma de 40.000 de lei, pe care pârâta Ridzone Computers SRL trebuie să plătească reclamantului Andrei Șelaru.

Instanța de fond – Tribunalul București – hotărâse în aprilie 2022 să oblige pe pârâta Ridzone Computers SRL să achite reclamantului Andrei Șelaru suma de 100.000 lei cu titlu daune morale. De asemenea, instanța a decis atunci să oblige pârâta să achite reclamantului 5.000 lei cu titlu cheltuieli de judecată, onorariu avocat redus, dar a respins restul pretențiilor solicitate, ca fiind neîntemeiate.

După cum a relatat publicația Paginademedia.ro, Selly a dat în judecată editorul canalului România TV în octombrie 2020, cerând 100.000 de euro daune morale, fiindcă postul TV pornise și derulase o campanie de linşaj mediatic la adresa lui. Conflictul din instanță Romania TV – Selly a izbucnit după ce vloggerul a făcut o farsă, arătând că unele instituţii de presă preiau informaţii din tot felul de surse, fără o minimă verificare. Selly a mărturisit că a decis să facă farsa după ce România TV difuzase, în câteva rânduri, informaţii false despre el.

La o săptămână după incident, Romania TV a demarat o adevărată campanie împotriva vloogerului cu afirmații precum „înregistrările scandaloase care îl demască pe Selly”, „deplasările ilegale ale lui Selly”, „suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă” „prezentator TV, împuşcat de milionarul Selly” sau „banii ceruţi şi primiţi de Selly de la PSD”. Pentru acea campanie de presă, Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul RomâniaTV doar cu suma de 7.500 de lei.

spot_img

Articole recente

Curtea de Apel București acceptă un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA, ce fusese respins de instanța de fond

În februarie anul acesta, procurori de la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției au înaintat Tribunalului Bucureşti acordul de recunoaştere...

Mai multe articole din aceeași categorie