Congresul anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești va avea loc vineri, 6 noiembrie, exclusiv online

Exclusivitate

Congresul anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești se va desfășura vineri, 06.11.2020, începând cu ora 1000. Având în vedere contextul actual, Consiliul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a luat decizia, pentru protejarea tuturor persoanelor implicate, să organizeze cel de-al XX-lea Congres al Uniunii exclusiv online. Congresul a fost convocat de Consiliul UNEJ, în temeiul dispozițiilor art. 29 alin. (4) și ale art. 30 alin. (1) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecătorești.

Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti este organizaţie profesională cu personalitate juridică, formată din toţi executorii judecătoreşti numiţi. Potrivit legii 188/2000, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este constituit din delegaţi ai fiecărei Camere a executorilor judecătoreşti, potrivit normei de reprezentare stabilite prin statut, preşedinţii Camerelor executorilor judecătoreşti şi ceilalţi membri ai Consiliului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Camerele executorilor judecătoreşti sunt obligate să îşi aleagă delegaţii cu cel puţin 10 zile înainte de Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.

Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit în prezenţa a două treimi din numărul membrilor şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi. În cazul în care nu se realizează cvorumul cerut, se face o nouă convocare a Congresului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti în aceleaşi condiţii, peste cel mult o lună. La această convocare Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit prin prezenţa majorităţii delegaţilor. Dacă nici atunci nu se realizează cvorumul legal, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti se amână din nou şi va fi reconvocat de fiecare dată până la realizarea cvorumului prevăzut.

foto: executori.ro

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie