Congresul anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești va avea loc vineri, 6 noiembrie, exclusiv online

Exclusivitate

Congresul anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești se va desfășura vineri, 06.11.2020, începând cu ora 1000. Având în vedere contextul actual, Consiliul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a luat decizia, pentru protejarea tuturor persoanelor implicate, să organizeze cel de-al XX-lea Congres al Uniunii exclusiv online. Congresul a fost convocat de Consiliul UNEJ, în temeiul dispozițiilor art. 29 alin. (4) și ale art. 30 alin. (1) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecătorești.

Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti este organizaţie profesională cu personalitate juridică, formată din toţi executorii judecătoreşti numiţi. Potrivit legii 188/2000, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este constituit din delegaţi ai fiecărei Camere a executorilor judecătoreşti, potrivit normei de reprezentare stabilite prin statut, preşedinţii Camerelor executorilor judecătoreşti şi ceilalţi membri ai Consiliului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Camerele executorilor judecătoreşti sunt obligate să îşi aleagă delegaţii cu cel puţin 10 zile înainte de Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.

Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit în prezenţa a două treimi din numărul membrilor şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi. În cazul în care nu se realizează cvorumul cerut, se face o nouă convocare a Congresului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti în aceleaşi condiţii, peste cel mult o lună. La această convocare Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit prin prezenţa majorităţii delegaţilor. Dacă nici atunci nu se realizează cvorumul legal, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti se amână din nou şi va fi reconvocat de fiecare dată până la realizarea cvorumului prevăzut.

foto: executori.ro

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie