Vineri, 17 martie, alegerea noului Consiliu de Mediere / Cum se va derula votul

Exclusivitate

Consiliul de Mediere a dat publicității Instrucțiunile privind desfășurarea procesului de votare, conform Hotărârii nr. 1/04.01.2023, pentru alegerea membrilor Consiliului de mediere în data de 17 martie 2023. Astfel:

 • – Alegerea membrilor Consiliului de mediere se face pe baza votului exprimat direct și secret, prin mijloace electronice.
 • – În vederea exprimării dreptului de vot prin mijloace electronice fiecare mediator cu drept de vot va primi un link ce conține buletinul de vot pe emailul declarat în Tabloul mediatorilor. Responsabilitatea verificării și solicitării de modificare a adresei de email, acolo unde este cazul, din Tabloul mediatorilor aparține fiecărui mediator în parte. Atenție, mediatorii care au declarat două sau mai multe adrese de email, vor primi linkul cu Buletinul de vot doar la prima adresă din listă.
 • – Fiecare mediator înscris pe lista de votanți are dreptul să își exprime votul pe un singur Buletin de vot, pentru minim un candidat și maxim nouă candidați.
 • – Buletinele de vot se generează electronic și vor cuprinde toate numele candidaților validați de Comisia Electorala în ordine alfabetică.
 • – În vederea exprimării dreptului la vot, mediatorii cu drept de vot vor primi buletinul de vot prin email. Emailul primit va conține un link unic care odată accesat va deschide buletinul de vot ce conține numele candidaților în ordine alfabetică. După exprimarea opțiunilor, mediatorul cu drept de vot va expedia buletinul de vot conform instrucțiunilor tehnice din cuprinsul buletinului de vot. Buletinul de vot se va înregistra și votul va putea fi contorizat numai în condițiile expedierii sale conform instrucțiunilor.
 • – Votul se consideră valabil exprimat, dacă au fost exprimate minim una și maxim nouă opțiuni, prin bifarea opțiunii specifice din cuprinsul buletinului de vot.
 • – Buletinul de vot este conceput astfel încât să nu permită selectarea a mai mult de 9 (nouă) opțiuni sau alte opțiuni decât cele afișate.
 • – Buletinul de vot este realizat de asemenea manieră, astfel încât numai mediatorul cu drept de vot va primi conținutul acestuia în link-ul ce ii va fi adresat pe email.
 • – Odată cu expedierea buletinului de vot, mediatorul cu drept de vot care și-a exprimat opțiunea nu poate fi identificat, nu i se poate vizualiza opțiunea, programul electronic asigurând vizualizarea rezultatului final fără să se poată efectua corespondența între votant și votul exprimat.
 • – Programul electronic va emite raportul privind rezultatul votului, iar Comisia electorală luând act de rezultat va emite procesul verbal cu membrii Consiliului de mediere declarați aleși.
 • – Exercitarea dreptului de vot se face vineri 17.03.2023, într-un interval orar de 6 ore începând cu orele 12:00 și până la orele 18:00. În acest sens, mediatorii vor primi emailul ce conține link­ul cu buletinul de vot, în ziua votului, la deschiderea sesiunii de vot. Sesiunea de vot se deschide la începutul intervalului orar stabilit.

Consiliul de Mediere a dat publicității săptămâna trecută lista finală a candidaților pentru cele 9 locuri de membru al forului de conducere al mediatorilor:
1. Rădulescu Dragoș Marian
2. Bădulescu Dorin Valeriu
3. Petcu (Vlădică) Simona Maria
4. Radu Ștefănuț
5. Tărniceriu Radu-Dimitrie
6. Mocian Ramona-Mirabela
7. Ignat Claudiu Florinel Augustin
8. Chiorean Laura Elena
9. Păcurar Alin Romulus
10. Diaconescu Radu
11. Ghinea Marius
12. Popescu Dumitru Dan
13. Bertea Daniela Silvia
14. Atanasiu Irinel Cătălin.

Actualul președinte și vicepreședinte al Consiliului de Mediere, Dorin Valeriu Bădulescu și Claudiu Florinel Augustin Ignat, au fost aleși pentru un mandat de 2 ani, care a început în 25 martie 2021. Tot atunci, fostul președinte, Mihai Iulian Munteanu, a preluat funcția de director al Institutului de Formare al Consiliului de Mediere.

După cum prevede Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, Consiliul de mediere este format din 9 membri, aleşi prin vot direct sau prin reprezentare de către mediatorii autorizaţi, în condiţiile prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere.  Membrii Consiliului de mediere sunt validaţi de ministrul justiţiei, pe o durată de 2 ani. Mandatul oricăruia dintre membrii Consiliului de mediere poate fi prelungit pentru aceeaşi durată o singură dată.

 

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie