Veste bună pentru un edil din Argeș, ridicat și trimis la pușcărie anul trecut direct din sediul primăriei

Exclusivitate

La sfârșitul anului trecut, Nicolae Marius Manole, primarul comunei argeșene Aninoasa în mandatul 2020-2024, a fost săltat de polițiști chiar din curtea instituției pe care o conducea. El fusese condamnat definitiv de judecători la pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală în formă continuată și agravată. Oamenii legii au pus astfel în executare mandatul emis de instanță, iar primarul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni. Marius Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru fapte săvârșite înainte de obținerea mandatului de primar.  Astfel , în perioada în care avea calitatea de administrator, președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești, el a fost acuzat și apoi găsit vinovat că ar fi  înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 609.600 Iei.

Nicolae Marius Manole mai avea însă o problemă, după ce a găsit în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).  „În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016 – 2020 și 2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat în intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestări servicii medicale și 4 acte adiționale la acestea în valoare totală de 16.352 Lei, cu instituții aflate sub autoritatea C.J. Argeș. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, se arăta într-un comunicat emis de ANI.

Marius Manole a atacat, în instanța de contencios administrativ, raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate. În mai anul trecut, Curtea de Apel Pitești a respins acțiunea edilului ca neîntemeiată. În august 2023, după ce Marius Manole a formulat recurs, dosarul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. La sfârșitul lunii trecute, instanța supremă a dispus următoarele:

  • Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Manole Nicolae Marius împotriva sentinţei nr. 59 din 19 mai 2023 pronunţate de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre o nouă judecare, aceleiaşi instanţe. Definitivă. Pronunţată astăzi, 22 mai 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

 

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie