Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a organizat, în perioada iunie 2019 – mai 2020, o serie de cursuri de formare și perfecționare profesională adresate executorilor stagiari, personalului camerelor executorilor judecătorești și personalului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești. După cum informează un comunicat al UNEJ, cursurile au fost organizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție prin dezvoltarea și aplicarea de politici și instrumente noi în activitatea de executare silită”, proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.
A fost organizat un curs cu o durată de 2 zile la care au participat 25 executori judecătorești stagiari ce au fost instruiți în domeniul răspunderii executorului judecătoresc în exercitarea atribuțiilor profesionale și a rolului formării profesionale inițiale și continue. Tematica de curs a vizat două aspecte principale:
- Răspunderea executorului judecătoresc în exercitarea atribuțiilor profesionale
- Importanța formării profesionale inițiale și continue pentru exercitarea profesiei de executor judecătoresc.
Pentru personalul camerelor executorilor judecătorești și personalul UNEJ au fost organizate cursuri cu următoarea tematică:
- Importanța unei comunicări eficiente intra- și inter-instituționale (UNEJ/Camere – petent) și în relația cu petenții.
- Îmbunătățirea abilităților personalului administrativ a UNEJ și/sau al Camerelor Executorilor Judecătorești în domeniul relațiilor cu publicul.
62 angajați ai UNEJ și camerelor teritoriale ale executorilor judecătorești au beneficiat de instruire în acest domeniu.