Undă verde la înființarea unei formațiuni pentru un fost prefect de Neamț, trecut deja prin vreo 4 partide

Exclusivitate

Curtea de Apel București a admis vineri, 29 martie, apelul și a acordat personalitate juridică partidului „Alianţă Pentru Neamţ”(APN), dispunând înregistrarea formațiunii în Registrul Partidelor politice aflat la Tribunalul București. Decizia judecătorilor este definitivă.

Anterior, Tribunalul București a respins cererea celor 3 membri fondatori – Vasile Panaite, Vlad Teodorescu și Gavrilă Ivașcu – ca neîntemeiată. Instanța a explicat, în motivarea consemnată de rejust.ro, că cererea de înregistrare, depusă de petenţi, nu era semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic solicitat a fi înregistrat. În plus, din examinarea semnului permanent depus la dosar reieșea că acesta reproduce crucea, care este un simbol al cultului religios ortodox, aspect interzis de dispoziţiile art. 5 alin. 3 din Legea nr. 14/2003.

Primar al comunei Dragomirești, fost prefect al județului Neamț și secretar de stat la Ministerul Mediului, Vasile Panaite a bifat 4 partide – PDL, PSD, Pro România și PNL, înainte să ajungă secretar de stat, pus de liberali, la Ministerul Mediului. A fost om de încredere pentru doi baroni: unul de la PDL, Gheorghe Ștefan, altul de la PSD, Ionel Arsene, amintește Libertatea.

Publicația Atitudine de Neamț anunța zilele trecute că Biroul Politic Judeţean al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Neamţ a votat în unanimitate înscrierea în partid a lui Vasile Panaite şi numirea acestuia în funcţia de preşedinte interimar al PUSL Piatra-Neamţ. Totodată, prin votul membrilor BPJ, Vasile Panaite a fost desemnat candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Nu este deocamdată clar din ce partid face parte acum traseistul Vasile Panaite, căci Legea partidelor politice nr. 14/2003 prevede, la articolul 8, următoarele:

  • (1)Un cetăţean român nu poate face parte în acelaşi timp din două sau mai multe partide politice.
  • (2) Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.
  • (3) La înscrierea într-un partid politic orice persoană este obligată să declare în scris, pe propria răspundere, dacă are sau nu calitatea de membru al unui alt partid politic.
spot_img

Articole recente

După ce s-a bătut cu punctul în piept invocând practici înșelătoare, ANPC nu s-a mai deranjat să-și motiveze recursul în litigiul cu o bancă

O decizie controversată În  mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin vocea fanfaronului său șef Horia Constantinescu, anunța...

Mai multe articole din aceeași categorie