Justnews.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a decis, în ședința din 7 decembrie,  să prelungească, până la 31 martie 2021, termenul de depunere a avizului medical privind menţinerea în activitate a avocatului care îndeplineşte condiţiile de pensionare prevăzute de lege. Decizia, ce are numărul 181/7.12.2020, a fost adoptată de Comisia Permanentă a UNBR și urmează să fie supusă ratificării Consiliului UNBR, în următoarea şedinţă.

Comisia Permanentă a UNBR a fost nevoită să adopte această decizie ținând cont de faptul că situaţia sanitară din România, determinată de pandemia Covid 19, nu a permis deplasarea avocaţilor aflaţi în situaţia prevăzută anterior, astfel că unii dintre aceștia ar ajunge în imposibilitatea de a obţine avizul medical sus menţionat până la sfârşitul anului, așa cum sunt actualele prevederi.

Prevederile art. 61 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat stipulează că avocatul, care îndeplineşte condiţiile de pensionare prevăzute de lege, aflat în continuarea exercitării profesiei este obligat, pentru înscrierea în tablou,  depună anual, la barou, un aviz medical privind menţinerea capacităţilor sale fizice şi psihice.

 

 

Alte articole