Un traficant bulgar de migranți, extrădat din Anglia în 2021, va sta o vreme în pușcăriile românești

Exclusivitate

Curtea de Apel București a pronunțat zilele trecute soluția definitivă în dosarul penal în care bulgarul Ignatov Vihren Boychev a fost judecat pentru trafic de migranți și constituirea unui grup infracţional organizat:

  • Solutia pe scurt: DP.713/A/În baza art. 421 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul inculpat Ignatov Vihren Boychev împotriva sentinţei penale nr.9 din data de 17.01.2023 a Tribunalului Giurgiu – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 540/122/2022. În baza art. 422 Cod procedură penală rap. la art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive, de la data de 08.07.2021 la zi. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 942 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în data de 10.04.2023, prin punerea hotărârii la dispoziția procurorului și inculpatului, prin mijlocirea grefei instanței.

Ignatov Vihren Boychev, în vârstă de aproximativ 55 de ani, a fost prins în octombrie 2020 de Poliția de frontieră de la Giurgiu, încercând să introduce în România 6 migranți, ascunși în spatele unor cutii cu corpuri de iluminat din compartimentul de marfă al autoutilitarei sale, marca Volkswagen Crafter. În faza întocmirii rechizitoriului și înaintea trimiterii dosarului în instanță, bulgarul a dispărut din România, dar a fost dat în urmărire internațională prin Interpol. El a fost localizat și prins pe 9 iulie 2021 în locuința sa din Craven Street, Lincoln, Marea Britanie, de polițiștii  Biroului Internațional de Crimă Organizată din Regatul Unit. El a fost prezentat unei instanțe britanice, care l-a extrădat la scurt timp în România, procesul debutând la Tribunalul Giurgiu.

În ianuarie anul acesta, instanța l-a condamnat pe inculpatul Ignatov Vihren Boychev, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „constituire a unui grup infracțional organizat”, și la  pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de migranți” (fapte din datele de 02.09.2020 şi 07.10.2020). În baza art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 4 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, apreciind că prin săvârşirea infracţiunii deduse judecăţii inculpatul s-a dovedit nedemn de a deţine o funcţie electivă în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice precum şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Instanța Tribunalului Giurgiu a aplicat apoi pedeapsa cea mai grea stabilită, cea de 4 ani închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv un spor de 4 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare.

spot_img

Articole recente

A început concursul de recrutare pentru ocuparea a 15 posturi de specialist IT în cadrul parchetelor

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, la data de 17...

Mai multe articole din aceeași categorie