Un român, membru într-un grup mafiot care a furat bunuri de 10 milioane de euro, va fi extrădat în Italia

Exclusivitate

Curtea de Apel București a acceptat joi, 15 octombrie, extrădarea cetățeanului român Tudor Pop în Italia, în baza unui mandat european de arestare emis la data de 09.09.2020 de către Tribunalul din Piacenza. Decizia instanței este definitivă.

Faptele

Tudor Pop face parte dintr-un grup infracțional organizat, care a pus la cale sustragerea unor bunuri de valoare din depozitul firmei de curierat SDA, situat în Monticelli d’Ongina. Începînd din anul 2017, grupul – alcătuit în mare parte din angajați ai firmei de transport ELPE, care colabora cu firma de curierat SDA, ar fi sustras numeroase bunuri (electronice, smart TV, îmbrăcăminte, echipamente IT, telefoane mobile, computere și altele) în valoare estimată de aproximativ zece milioane de euro. Produsele sustrase din depozitul SDA erau apoi revândute diferiților comercianți. Grupul își gestiona afacerea pe baza unor reguli mafiote dure: unui angajat al firmei ELPE, care semnalase că ceva nu este în regulă, i-a fost incendiată mașina chiar în fața  sediului SDA.

Judecătorii italieni au emis mandate de arestare pentru 14 persoane, 11 au fost consemnate în arest la domiciliu, iar asupra altor 13 au fost impuse alte măsuri restrictive. Rețeaua a fost pusă la punct de italianul Diego Accardo, ajutat de soția, fiul, fratele și nepotul său.

În afacere au mai fost implicați 3 români, Gheorghe Bălașa, Emilian Pop și Tudor Pop, un marocan și un albanez. În fața judecătorului, Gheorghe Bălașa ar fi recunoscut că, în cadrul grupării, avea rolul de a primi bunurile furate și de a le revinde apoi unor comercianți. Grupul infracțional  va trebui să răspundă acuzațiilor de furt calificat, tăinuire și delapidare.

Cei 37 de membri ai grupării erau împărțiți în două bande, „sicilienii” și „calabrezii”, care funcționau autonome, dar în sinergie, fără să-și suprapună sarcinile și activitățile. În prezent,  anchetatorii caută să identifice bunurile furate și să localizeze magazinele în care acestea au fost revândute, menționează publicația IlPiacenza.

foto: ilpiacenza.it

spot_img

Articole recente

Dealerii Ferrari și Aston Martin nu au convins judecătorii de la fond să anuleze HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul de Otopeni

Disputa dealerilor Ferrari și Aston Martin cu Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, legată de anularea HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul spre Otopeni, a fost...

Mai multe articole din aceeași categorie