Un român, dat în urmărire și aflat în Marea Britanie, urmează să fie extrădat pentru a executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare

Exclusivitate

Băcăuanul Cezar Enășoaie se află pe lista Persoanelor Urmărite întocmită de Poliția Română. El a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, în perioada iunie-august 2011, în calitate de agent de vânzări în cadrul unui societăți din Brașov, a falsificat, prin contrafacere, și și-a însușit în mod repetat, la diferite intervale de timp și în dauna aceluiasi subiect pasiv, mai multe facturi pretins emise.

În absența oricărei contestații a sentinței pronunțate la 11 octombrie 2017 de Judecătoria Bacău, rămasă definitivă la 18 noiembrie 2017, pe numele lui Cezar Enăsoaie a fost emis la 29 noiembrie 2017  un mandat european de arestare. Băcăuanul a fost identificat și arestat în iunie 2019 în Marea Britanie.

Un judecător britanic a ordonat imediat extrădarea sa, dar el a contestat decizia în instanță. A urmat un lung proces prin care Enășoaie Cezar a contestat sentința primită în România precum și decizia de extrădare, procesul ajungând până la Înalta Curte de Justiție, Secția Administrativă, a Regatului Unit.

Săptămâna trecută a fost publicată decizia prin care instanța supremă din Marea Britanie a decis că “Enășoaie Cezar trebuie returnat în România pentru a-și ispăși pedeapsa rezultată pentru toate infracțiunile comise.”

 

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie