Un odios infractor sexual va fi trimis din UK în România

Exclusivitate

Florea Cezar Andrei va fi adus într-o închisoare din România

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus  transferarea condamnatului Florea Cezar Andrei într-un penitenciar din România, în vederea executării unei pedepse adaptate, în cuantum de 11 ani şi 4 luni închisoare. Soluția definitivă a instanței supreme din România a fost pronunțată miercuri, 20 mai.

În prezent în vârstă de 32 de ani,  Florea Cezar Andrei a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru o faptă care a șocat opinia publică din Marea Britanie. Britanicii au fost însă mult mai șocați de faptul că un infractor, de o violență ieșită din comun, a putut să intre și să se stabilească în Regatul Unit, în pofida faptului că avea un bogat palmares infracțional.

A agresat sexual o femeie de 52 de ani

După o noapte de beție, românul a agresat brutal o femeie în vârstă de 52 de ani, pe Borough Road, în Middlesbrough, în data de 7 iunie 2014. Victima mergea la serviciu în jurul orei 6 dimineața, când a fost oprită, împinsă la pământ și lovită cu pumnii, după care a fost supusă unei agresiuni sexuale violente. Un trecător a reușit să împiedice violul, atacatorul a luat-o la fugă, iar victima a fost lăsată într-o baltă de sânge. Femeia a fost apoi dusă la spital, cu răni grave la față și un braț rupt.  La mai mult de un an de la brutalul atac, la 25 iunie 2015, poliția britanică a anunțat că Florea a fost arestat și reținut pentru o altă infracțiune, comisă în România.

Pedeapsă exemplară dată de britanici

Autoritățile de la Londra au făcut presiuni pentru soluționarea cazului, iar în 2017, Florea Cezar Andrei compărea în fața unui tribunal britanic. Descris drept „un individ violent și periculos”,  el a fost judecat și a primit o pedeapsă totală de 22 de ani, din care 16 ani ar fi trebuit să fie executați în regim de penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție din România a decis însă să-i reducă pedeapsa.

Palmares infracțional bogat

În contextul amplei mediatizări a cazului, jurnaliștii britanici au refăcut palmaresul infracțional al românului, care fusese capabil să treacă de numeroasele verificări și să găsească de lucru la o spălătorie auto din Middlesbrough.  Florea Cezar Andrei avea un șir lung de fapte penale și condamnări, care se întindea încă din adolescența sa: în decembrie 2007, a fost închis timp de 20 de luni pentru coruperea sexuală a unei minore, apoi  a stat în pușcărie timp de trei ani pentru tâlhărie, iar în noiembrie 2015 – după consumarea agresiunii din Marea Britanie – a mai primit în România o pedeapsă de trei ani, tot pentru o infracțiune cu violență.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie