Un monstru care și-a violat fiica vitregă 3 ani la rând nu suportă să stea după gratii

Exclusivitate

Judecătorii instanței supreme au rămas neînduplecați

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți, 26 mai, să respingă ca inadmisibilă contestația depusă de Mocanu Liviu împotriva unei sentințe penale prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol.

Detalii soluţie: d.p.58/Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de condamnatul Mocanu Liviu împotriva deciziei penale nr. 363/A din data de 20 noiembrie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 11536/256/2014. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin.(6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 313 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 mai 2020.

A violat-o și bătut-o 3 ani la rînd

Liviu Mocanu și-a violat fiica vitregă, în mod repetat, încă de când aceasta avea 17 ani şi 5 luni, până la vârsta de 21 de ani. Pe toată această perioadă ( 2011-2014), inculpatul, prin loviri şi ameninţări repetate, a reuşit să inducă o stare de temere victimei şi familiei acesteia, pentru ca autoritățile constănțene să nu afle despre faptele sale. Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe bărbat la 10 ani de închisoare cu executare, la care s-a adăugat o pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi pe o durata de 5 ani, după executarea pedepsei principale. Liviu Mocanu a formulat în mai multe rânduri contestaţii în anulare a hotărârii care l-a trimis după gratii. Curtea de Apel Constanţa și apoi Înalta Curte de Casație și Justiție au respins de fiecare dată aceste solicitări.

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie