Un irakian, suspectat de legături cu grupări teroriste, s-a îndrăgostit de România

Exclusivitate

Cetățeanul Azy Jamal A. se judecă de mai bine de doi ani cu Inspectoratul General pentru Imigrări în legătură cu statutul său în România. Procesul a ajuns în iulie 2018 la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va trebui să ia, în curând, o hotărâre. În urmă cu câteva zile,  pe 18 martie 2020, instanța de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a ICCJ a formulat o adresă către Serviciul Român de Informații,  în care solicită acestei instituții să înainteze la dosarul cauzei și alte documente, dacă le deține.

  • Detalii soluţie: Admite cererea formulată de recurentul-reclamant Asy Jamal A., prin avocat. Emite adresă către Serviciul Român de Informaţii, cu menţiunea ca, în cazul în care deţine şi alte documente care sprijină conţinutul şi concluziile înscrisurilor cu caracter strict secret depuse la Compartimentul Documente Clasificate al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să le înainteze la dosarul cauzei, până la termenul de judecată acordat la data de 25 martie 2020, cu respectarea regimului informaţiilor clasificate. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2020.

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=200000000359170

 

La Curtea de Apel București, procesul lui Azy Amal A. s-a judecat în cursul anului 2018, iar soluția, dată pe 25.05.2018, a fost următoarea:

  • Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţa publică din 25 mai 2018.
    Document: Hotarâre  2456/2018  25.05.2018

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000359170&id_inst=2

Cine este Azy Jamal A.

Azy Jamal A. (în unele referințe apare cu Asy în loc de Azy) se prezintă a fi un om de afaceri, originar din Irak, avînd în prezent o singură societate în activitate în România, respectiv Yuyu Adventure SRL.  Firma, cu sediul în cartierul Titan din București, are ca obiect de activitate Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

Activitatea economică a firmei administrată de Azy Jamal A. este ilustrată în graficul de mai jos:

Pe scurt: în ultimii 5 ani raportați, firma Yuyu Adventure SRL ( în care unic asociat și administrator este Azy Jamal A.)  a avut o cifră de afaceri anuală de 928 de lei, adică 200 de dolari ( doar în 2018 a avut practic activitate, în rest nu a derulat nicio afacere), nu a înregistrat în niciun an profit (din 2011 pînă în 2018) și nu a raportat decît un singur angajat în ultimii 5 ani (în 2015).

În trecut, Azy Jamal A. a mai figurat în următoarele societăți: Yasmin 2000 Unic srl, Al Rehab Construct srl, Miriam Activ Impex srl, Broscuta Oaky Cofee srl; niciuna dintre societățile menționate nu mai figurează în prezent în activitate.

Conexiuni periculoase

La prima vedere, pare că  Azy Jamal A. ar fi un om de afaceri irakian, urmărit de ghinion și care se descurcă cu greu prin hățișurile capitalismului românesc.

Surse din Inspectoratul General pentru Imigrări ne-au îndrumat spre site-ul de investigații Rise Project,în care apar referințe ce ilustrează  conexiunile periculoase în care este implicat omul de afaceri originar din Irak.   Astfel, în articolul Teroriștii Irakieni, afaceri în cafeneau unui fiu de senator ( vezi

https://www.riseproject.ro/articol/teoristii-irakieni-afaceri-in-cafeneaua-unui-fiu-de-senator/ ) se face următoarea afirmație:  Ulterior, administrator oficial al firmei care opera cafeneaua a devenit irakianul Jamal Asy, fratele lui Al Dumaimi. Asy figurează că a fost implicat într-o altă afacere cu Aqeel Mohamed Dhuyab, unul dintre cei cinci irakieni suspectați de legături cu Al Qaeda.

Prin urmare, Jamal Asy ar fi fratele lui Al Dulaimi.

Cine este Al Dulaimi?  Tot Rise Project ne oferă răspunsul, într-un articol publicat în 2012,  la adresa  https://www.riseproject.ro/litigiu/dosar-irakienii-al-qaida-evaziune-fiscala/

DOSAR: Irakienii Al Qaida-evaziune fiscală

  • O celulă formată din cinci membri ai organizației teroriste Al Qaeda a funcționat în România până la sfârșitul anului trecut, fiind foarte activă în economia subterană. Rețeaua lui Al Dulaimi prelua firme romanesti cu datorii, substituia actionariatele si administratorii, după care muta companiile la adrese prestabilite – majoritatea, fictive. Irakienii introduși în țară de rețeaua Al Dulaimi, printre care și membrii Al Qaeda, au preluat formal multe firme care înregistrau datorii fie la stat, fie către terți. Comisioanele lor variau între 2000 și 5000 de euro.

 

legaturi irakian grafic riseproject

Concluzie: deși este urmărit de ghinion (firmele cu care a avut legătură fiind demult închise sau în cazul în care legal este în funcțiune– Yuyu Adventure srl  –  nu înregistrează practic nici activitate, nici profit) Azy Jamal A iubește cu adevărat România și vrea cu tot dinadinsul să rămână printre noi. Evident, cu rudele, prietenii și tovarășii lui, din Irak sau de oriunde, afiliați sau neafiliați…

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie